Cykling

Norsk rytter husker intet fra Roubaix-styrt

Trods et voldsomt styrt, piskesmæld, operation og ni sting i ansigtet er Emilie Moberg ved godt mod, oplyser hendes far.

”Helvede i Nord”.

Tilnavnet til det legendariske endagsløb Paris-Roubaix har i dén grad ramt plet i denne weekend, hvor en udskudt udgave af forårsklassikeren har budt på regnvåde veje og styrt i massevis.

For Norske Emilie Moberg blev lørdagens debut i det store løb i sandhed et helvede.

Den 30-årige rytter, der kører for det britiske hold Drops-Le Col, styrtede slemt tidligt i løbet, hvor der endnu ikke blev produceret tv-billeder fra den 116 kilometer lange rute. Og eftersom nordmanden ikke selv husker noget fra styrtet, er det ikke nemt at sige meget om, hvad der skete, før Moberg blev kørt på hospitalet.

- Hun kan ikke huske noget fra styrtet, vågnede i ambulancen på vej til sygehuset. Hvad der skete, ved vi ikke helt, men der var sandsynligvis en servicebil involveret. Vi er hos hende sammen med nogle holdkammerater, skrev Emilie Mobergs far, Roy Moberg lørdag aften i en opdatering på Facebook.

På sygehuset har Drops-rytteren været gennem grundige undersøgelser, og en operation har været nødvendig, skriver faren.

- Hjernerystelse, piskesmæld, ni sting i ansigtet, hævet knæ og en finger, der skal opereres. Hun skal opereres i morgen (søndag, red.), skriver faren, der samtidig forsikrer, at hans datter er ved godt mod og bliver holdt til observation på hospitalet.

Første kvinde i udbrud i Paris-Roubaix

Trods de voldsomme skader viser rytteren også selv et vist overskud fra sygesengen. Sent lørdag aften har hun lagt et billede på Instagram, hvor hun viser ni sting frem på hagen sammen med et lille smil.

- I det mindste kan jeg sige, at jeg var den første kvinde nogensinde i udbrud i Paris-Roubaix, skriver hun på opslaget i sin story med henvisning til, at det var den første udgave af Paris-Roubaix på kvindesiden.

Normanden var ifølge TV 2 Norge en del af et tidligt udbrud, men blev kort efter hentet, inden hun altså styrtede og blev kørt på hospitalet.

Kvindernes første Paris-Roubaix var i det hele taget plaget af styrt på de glatte nordfranske veje og pavéer, og kun 61 af de 132 startende ryttere blev noteret for en tid i mål.

Vinderen blev engelske Elizabeth Deignan, mens danske Emma Norsgaard kørte sig til en sjetteplads, selvom også hun var i mudderet to gange undervejs.