Cykling

Olympisk mester brækkede kønsbenet i historisk Paris-Roubaix

Annemiek van Vleutens sæson sluttede brat, da kvindernes første udgave af Paris-Roubaix blev kørt lørdag.

132 stillede til start, men kun 61 blev noteret for et resultat.

Kvindernes første udgave af Paris-Roubaix krævede mange ofre. 24 udgik undervejs, mens 47 faldt for tidsgrænsen.

En af dem, der aldrig nåede frem til velodromen i Roubaix, var Movistar-holdets nykårede olympiske mester i enkeltstart Annemiek van Vleuten.

- Dumt styrt. Jeg ville bare sikkert frem til mål. Resultatet blev to brud på kønsbenet og en lang periode i sengen venter. Farvel til ferie og genopladning. Jeg har prøvet det her flere gange, men energien er ved at løbe ud, skriver van Vleuten på Twitter.

Efter den nedslåede melding fra hollænderen møder hun stor opbakning fra sit hold.

- Det er frygteligt at se dig i smerte, og at du må afbryde sæsonen på en måde, du ikke havde fortjent. Ikke alene har du været den bedste rytter i verden i 2021, dit eksempel har ledt os som hold og organisation langt længere, end vi nogensinde kunne have drømt om, skriver Movistar på Twitter.

Det historiske løb blev vundet af britiske Lizzie Deignan, mens van Vleutens danske holdkammerat Emma Norsgaard stod for det bedste resultat for Movistar med en sjetteplads.

Også den anden dansker i løbet, Cecilie Uttrup Ludwig, gennemførte og kom i mål som nummer 16.

Søndag er det herrernes tur til at prøve kræfter med brostenene i Paris-Roubaix. Løbet starter klokken 11.15 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.