Cykling

Roubaix-vinder fulgte overhovedet ikke planen

Elizabeth Deignan skulle egentlig blot have været hjælperytter for holdets to kaptajner, da hun vandt Paris-Roubaix lørdag.

Elizabeth Deignan skrev historie, da hun lørdag blev den første kvinde til at vinde Paris-Roubaix.

Her blev den legendariske og prestigefyldte brostensklassiker således for første gang kørt i en kvindelig udgave.

Britiske Deignan vandt ganske overlegent, da hun kørte solo i 82 kilometer og krydsede stregen alene knap halvandet minut foran forfølgerne. Sejren blev grundlagt af en plan, der slet ikke blev overholdt. Det forklarede hun på pressemødet efter løbet ifølge Cycling News.

- Rent faktisk var Ellen van Dijk og Elisa Longo Borghini vores to kaptajner, og jeg skulle være en af de sidste hjælpere, men det var tydeligvis vigtigt at være i fronten på de første brosten. Jeg kunne se, Elisa og Ellen havde problemer med positioneringen, og jeg var i fronten, så jeg tænkte, at det var en god sikkerhed, at jeg blev i fronten af feltet.

- Jeg øgede farten, og den fart tog jeg med ind på de første brosten. Så kiggede jeg mig bagud og så, at jeg havde skabt et hul, og så tænkte jeg, at så længe jeg er forrest, skal de jagte bagfra. Jeg kørte nok kun på 75 procent, til jeg havde et forspring på et minut, og så fik jeg at vide over radioen, at jeg skulle give den 100 procent.

Deignan gav den 100 procent og nok lidt mere til. Hun blev i hvert fald aldrig indhentet igen, og derfor kunne hun juble, da hun kom ind på den ikoniske velodrome i Roubaix.

- Det var overhovedet ikke planen, da vi startede løbet, og det var slet ikke i mine tanker, at jeg skulle vinde, da vi kørte ind på brostenene. Det var en god taktik, men jeg nød det ikke, siger briten.

Dermed kunne hun tilføje endnu en stor merit til sit cv. Et cv, der tæller store sejre som Flandern Rundt, Liege-Bastogne-Liege, Strade Bianche og et verdensmesterskab.

Bedste dansker i Paris-Roubaix var Emma Norsgaard med en sjetteplads. Også den anden dansker i løbet, Cecilie Uttrup Ludwig, gennemførte og kom i mål som nummer 16.

Søndag er det herrernes tur til at prøve kræfter med brostenene i Paris-Roubaix. Løbet starter klokken 11.15 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.