Cykling

Dansk debutant håber på regn de næste ti år til Paris-Roubaix

Mathias Norsgaard blev nummer 85 i sit første Paris-Roubaix, som trods stor dramatik var mindre slemt end forventet for danskeren.

Regn, mudder, punkteringer og en knækket saddel.

En kombination, de færreste ville betegne som det fedeste i verden.

Den danske Movistar-rytter Mathias Norsgaard er undtagelsen.

- Er du sindssyg, mand? Det er det fedeste, jeg nogensinde har prøvet, sagde en nærmest elektrisk Norsgaard til TV 2 SPORT, efter han havde gennemført sit første Paris-Roubaix.

- Fuck, det var fedt. Altså virkelig! Jeg håber, der bliver regn de næste ti år, så jeg kan køre det her.

- Hvis man har kørt lidt cykelcross, er det der ingenting

Forud for løbet var danskeren fuld af respekt for monumentet, som han kalder ”det fedeste cykelløb i verden” efter at have kørt det. Ja, faktisk var han en smule bange for udsigten til det første løb siden 2002 med regn og våde brosten i sin første tur gennem "Helvede i Nord".

Udsigten til regn og et kaotisk cykelløb blev til virkelighed, og 68 ryttere måtte udgå undervejs, mens Norsgaards frygt blev forvandlet til en form for ekstase. 26 minutter efter vinderen Sonny Colbrelli kunne han nemlig køre i mål som nummer 85 af de 95 ryttere, der blev noteret for en tid på den legendariske cykelbane i Roubaix.

- Det var slet ikke så slemt, som jeg havde forestillet mig. Der var selvfølgelig nogle sektorer, der var fuldstændig loco (vanvittige, red.). Men altså… hvis man har kørt lidt cykelcross, er det der ingenting. Jeg synes, det var så fedt.

Dog var den 257 kilometer lange klassiker ikke helt uden udfordringer for den 24-årige debutant.

- Jeg havde fire punkteringer på de tre første sektorer, så knækkede jeg min saddel i Arenbergskoven. Jeg kørte nok 50 kilometer nærmest på sadelstangen, inden jeg fik en reservecykel, så mine nosser er jo helt færdige.

- Var det sket i et hvilket som helst andet cykelløb, var jeg bare stået af, men det var bare at blive ved, siger han med et glimt i øjet.

Drømmer om at køre finale

Selvom der altså var enkelte ubehageligheder undervejs, var Mathias Norsgaard med det samme klar til at vende tilbage og køre løbet, der er kendt som ”en forårsdag i helvede”, flere gange – også selvom det skulle blive med mere regn og mudder.

- Selvom jeg var uheldig, kørte jeg alt, hvad jeg kunne og får forhåbentligt noget god læring med til de næste mange sæsoner, sagde han og fik på ny julelys i øjnene udløst af spørgsmålet om mulighederne for at levere et stort resultat i fremtiden.

- Jeg vil ikke sige, jeg kan vinde det, men jeg tror, jeg kommer til at køre finale på et tidspunkt.

- Men der skal ske meget på vores hold. For vi er ikke et klassikerhold. Så der er meget, der skal gå op i en højere enhed, for der kommer til at ske uheld. Det skal vi blive bedre til, men jeg tror, vi er på vej i den rigtige retning, vurderede danskeren efter knap seks og en halv time i sadlen.

God weekend for familien Norsgaard

Mathias Norsgaards søster, Emma Norsgaard, var med, da kvinderne lørdag kørte Paris-Roubaix for første gang nogensinde. Her imponerede lillesøster Norsgaard med en sjetteplads.

Snart skal hun giftes med Mikkel Bjerg, der også gennemførte det mudrede løb søndag, og på Twitter forsikrer Movistar om, at både gommen og hans svoger er klar til brylluppet i god behold efter den dramatiske klassiker.