Cykling

Contador overvejede storslået comeback

Giro d'Italia 2020 kunne have været med Alberto Contador på startlisten, afslører den spanske stjerne.

Coronavirus har ikke bragt mange gode ting med sig, men pandemiens konsekvenser var tæt på at give et opsigtsvækkende comeback i cykelsporten.

Den spanske stjerne Alberto Contador, der stoppede sin karriere for fire år siden, overvejede nemlig kraftigt at gøre comeback i 2020, fordi han havde opbygget en fremragende form under lockdown. Det fortæller han til La Gazzetta dello Sport.

- Under lockdown var jeg meget på min cykel. Jeg var i samme tilstand, som da jeg stoppede (karrieren, red.). Der var et par kilo mere, men dem ville jeg være kommet af med ved træning, siger Contador.

Hvis han har ret i, at han kunne levere samme tal, som han kunne for fire år siden kort før karrierestoppet, ville det have været en stærk udgave af den spanske stjerne, cykelfans ville få at se.

Giro d'Italia i kikkerten

Contador afsluttede nemlig karrieren med en storslået etapesejr på 20. etape af Vuelta a España 2017 på toppen af det store bjerg Angliru.

Det var dog ikke Vueltaen, han havde rettet sit blik imod, hvis han skulle gøre comeback, afslører han.

- På et tidspunkt tænkte jeg på at vende tilbage til et løb: Giro 2020, men til sidst gemte jeg tanken væk, siger Contador.

I stedet kunne den dengang 37-årige spanier følge en yderst overraskende udvikling på det italienske løb, hvor upåagtede Jai Hindley og Tao Geoghegan Hart kæmpede om den samlede sejr. Sidstnævnte vandt.

Alberto Contador ejer i dag cykelholdet EOLO-Kometa sammen med den italienske tidligere cykelstjerne Ivan Basso.