Cykling

Pogacar vinder stort løb efter angreb langt fra mål

Tour de France-vinderen vandt sæsonens sidste monument, da han slog Fausto Masnada i spurten i Lombardiet.

Tour de France-vinderen Tadej Pogacar fortsætter med at sætte store triumfer ind på sit spækkede cv.

Lørdag eftermiddag vandt den 23-årige slovener sæsonens sidste monument, Lombardiet Rundt, da han kørte først over stregen i en direkte duel med det italienske hjemmebanehåb Fausto Masnada.

Med sejren i den strålende italienske efterårssol demonstrerede Pogacar på suveræn facon, hvorfor han topper verdensranglisten og allerede kan prale af 30 sejre.

Han grundlagde triumfen 35 kilometer fra mål, hvor han på egen hånd stak af fra et felt med alle de øvrige favoritter - heriblandt landsmanden Primoz Roglic og dennes danske holdkammerat Jonas Vingegaard.

Han slog så stort et hul op mod toppen af løbets sidste stigning, at favoritgruppen aldrig kom i nærheden af ham igen.

Kun Masnada havde mod på at optage forfølgelsen på nedkørslen, og det lønnede sig for den italienske Quick-Step-rytter, der fik kontakt med Pogacar 15 kilometer fra målstregen.

Duoen fortsatte i fællesskab ind mod Bergamo, men bagved fik forfølgerne gang i samarbejdet og havde med ti kilometer igen reduceret forspringet til blot et halvt minut.

Feltet åbnede for mulighederne

Pludselig gik favoritfeltet dog i stå. Ingen ville tage ansvaret for forfølgelsen, og i stedet forsøgte den ene rytter efter den anden at køre væk på egen hånd.

Da stod det klart, at vinderen skulle findes i frontduoen. Men spurtopgøret om den prestigefyldte sejr blev en noget tam affære.

Masnada havde tilsyneladende brugt alle sine kræfter på at køre op til Pogacar og havde intet at svare igen med, da sloveneren åbnede spurten kørt før målstregen.

51 sekunder senere vandt Adam Yates forfølgernes sprint foran Roglic og Alejandro Valverde og snuppede den sidste plads på sejrspodiet.

Det er anden gang i karrieren, at Pogacar kører først over stregen i en af cykelsportens monumenter. Tidligere på året vandt han Liège-Bastogne-Liège.

I alt fem danskere var til start i Lombardiet, men kun Jonas Vingegaard spillede en rolle i den forreste del af feltet.

Jumbo-Visma-rytteren agerede hjælper for Roglic og sluttede selv som nummer 14.