Cykling

Roglic har ondt af belgiske stjerner

Slovenske Primoz Roglic er sluppet for et stort pres fra hjemlandet. Det samme kan man ikke sige om de belgiske stjerner, mener han.

Cykelsæsonen er ved at gå på hæld.

Dermed bliver muligheden for at revanchere et mindre godt år - eller udbygge sejrslisten - også mindre og mindre. I Primoz Roglics tilfælde handler det om det sidstnævnte, da han har hentet intet mindre end 11 sejre.

Dette har skabt ro på bagsmækken og i hjemlandet. Roglic erkender selv, at dette nok ikke er tilfældet for belgierne Wout van Aert og Remco Evenepoel, selvom de ikke går helt tomhændet fra sæsonen. Slovenerne mener nemlig, at de belgiske cykelfans vil have mere og mere.

- Nogle gange har jeg ondt af ham (Wout van Aert, red.) - og af Evenepoel. Forventningerne i Belgien er altid så høje, og set i det lys er jeg heldig i Slovenien. Det hele handler om tradition. Slovenien er et stort vintersportsland, og hvad unge ryttere føler af pres i Belgien, føler unge slovenske skiløbere også, siger Primoz Roligc til belgiske Het Nieuwsblad inden sæsonens sidste monument, Lombardiet Rundt.

- I Belgien er de ikke længere tilfredse med en anden- eller tredjeplads. De skal altid være de bedste af de bedste.

Selv uden en sejr ved VM eller i Paris-Roubaix, er Wout van Aert den bedste rytter i endagsløbene

Primoz Roglic

- Hvad nytter det i sidste ende?

Primoz Roglic nævner som eksempel på dette Wout van Aerts andenplads på enkeltstarten ved VM.

Selvom det er stort med VM-sølv – og guldet kun var seks sekunder væk – forklarer Roglic, at stemningen først og fremmest vil være skuffet.

- Hvis du ser på Wout på VM-enkelstarten, så sad jeg hjemme foran tv’et i stuen og heppede på ham. Men hvad nytter det i sidste ende? Det var et par sekunder, der afgjorde det. Men det er ikke nok for ham og Belgien, og det er problemet. De vil have mere, siger Roglic.

Han runder dog af med at storrose sin holdkammerat på Jumbo-Visma.

- Selv uden en sejr ved VM eller i Paris-Roubaix, er Wout van Aert den bedste rytter i endagsløbene i hele feltet, siger Roglic.

Wout van Aert har dog blandt andet vundet Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race, det belgiske mesterskab samt tre etapesejre i Tour de France i år.