Cykling

Belgisk fænomen rystede inden særligt comeback

Remco Evenepoel erkender, at han blev påvirket, da han lørdag vendte tilbage til Lombardiet Rundt, hvor han sidste år havde et uhyggeligt styrt.

Lombardiet Rundt er nok et af de cykelløb, som Remco Evenepoel for altid vil have et særligt forhold til.

Ikke på grund af succes i løbet, men for det styrt, der sidste år var tæt på at koste mere end blot karrieren for det belgiske supertalent.

Da han lørdag var tilbage - 14 måneder efter - og igen skulle køre 'det faldende løvs løb', som efterårsklassikeren kaldes, kunne Remco Evenepoel stadig godt mærke sidste års skrækindjagende oplevelse.

- Det var en underlig fornemmelse at køre løb her igen på disse nervøse veje. Hvad der skete sad stadig en smule i mit hoved, siger Evenepoel til Cyclingnews efter løbet og uddyber:

- Min krop rystede en smule hele morgenen, men under løbet blev det bedre og bedre. På den første nedkørsel følte jeg mig ikke tryg, men derefter var der ingen problemer - udover da jeg sad bag Benoît Cosnefroy, som styrtede.

Den underlige fornemmelse virkede ikke til at sidde mere i Evenepoel, end at han sædvanen tro var i offensiven undervejs i Lombardiet Rundt.

Den 21-årige belgier blev dog sat på stigningen Passo di Ganda, hvor løbets senere vinder Tadej Pogačar angreb. Evenepoel kom i mål lidt mere end tre minutter efter sloveneren som nummer 19.

- Jeg er ikke så skuffet. Alt handler om, hvad man har benene. Hvis man ikke har dem i sådan et løb, må man bare acceptere det, siger Evenepoel, der fandt en smule glæde i, at holdkammerat Fausto Masnada blev nummer to i løbet.

Sæsonen 2021 er nu ovre for Deceuninck - Quick-Step-rytteren, der siden juni har vundet fem store løb, deriblandt PostNord Danmark Rundt.

Vinderen af Danmark Rundt, Remco Evenepoel, fik publikum til at grine med hans kække bemærkning under hans sejrstale. Video: TV 2 Sport