Cykling

Fuglsang bliver holdkammerat med Froome, skriver medier

Jakob Fuglsangs agent bekræfter til TV 2 SPORT, at Israel-holdet er en mulighed, men at det ikke er det eneste, der kan få danskerens signatur.

Efter ni sæsoner på kasakhstanske Astana har Jakob Fuglsang fundet ny arbejdsgiver.

Det erfarer det store cykelmedie Cyclingnews, der sender den 36-årige dansker til Israel Start-Up Nation.

Fuglsang er ifølge mediet klar til at trække i Israel-trikoten i den kommende sæson sammen med Astana-holdkammerat Hugo Houle.

Efter Cyclingnews' artikel skriver det italienske cykelmedie Ciro Scognamiglio på Twitter, at de har samme information, og at kontrakten underskrives på mandag.

TV 2 SPORT har talt med Fuglsangs agent, Moreno Nicoletti, der bekræfter, at Israel-mandskabet er en mulighed, men at intet er sikkert endnu. Han bringer tilmed et nyt hold i spil:

- Alt, jeg kan sige, er, at Jakob om omkring to dage skriver under med enten Israel Start-Up Nation eller Quick-Step, siger Fuglsangs agent.

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Jakob Fuglsang.

Skulle følge med sponsor

I midten af september skrev flere medier ellers, at Fuglsang havde skrevet under med BikeExchange-mandskabet. De forhandlinger ser dog ud til at være gået i vasken.

1. oktober udtalte Fuglsangs agent, Moreno Nicoletti, at danskerens næste arbejdsgiver bliver samme hold, som den nuværende sponsor for Astana, Premier Tech, tager sine mange millioner kroner med til. Men ifølge Cyclingnews er det canadiske firmas forhandlinger med australske BikeExchange brudt sammen.

Derfor blev Fuglsang og canadiske Houle ledige på transfermarkedet igen.

Det har fået det israelske mandskab, hvor blandt andre Chris Froome og danske Mads Würtz Schmidt kører på, til at slå til.

Cyclingnews ved ikke, hvorvidt Premier Tech også kommer til at støtte Israel Start-Up Nation økonomisk.

Fortid på Astana

På årets sidste sommerdag fortalte Jakob Fuglsang TV 2 SPORT, at han forventede at være fortid hos det kasakhstanske hold.

- Vi må se, hvad resten af sæsonen bringer, men umiddelbart bliver jeg ikke ved Astana, sagde han.

Under dette års Tour de France meddelte det franske hold Cofidis, at det arbejdede på at hente danskeren. Ønsket blev dog efterfølgende trukket tilbage.

36-årige Fuglsangs sæson sluttede brat, da han styrtede i Benelux Tour og brækkede sit kraveben og skulderblad. En skade, han er blevet opereret for.

Fuglsang har haft en svær sæson uden nogen sejre.