Cykling

Officielt: Fuglsang skifter hold

36-årige Jakob Fuglsang skifter fra næste sæson til Israel Start-Up Nation, hvor han bliver holdkammerat med både Chris Froome og Mads Würtz.

Den danske cykelstjerne Jakob Fuglsang har fundet sig en ny arbejdsgiver.

Rygterne begyndte at florere i løbet af onsdagen, og nu er det så officielt. Jakob Fuglsang skifter fra 2022-sæsonen Astana ud med Israel Start-Up Nation (ISN).

Det bekræfter det israelske hold på sin hjemmeside.

Danskeren har skrevet under på en treårig kontrakt. Dermed er Fuglsang på kontrakt hos sin nye arbejdsgiver til og med, han er 39 år gammel.

- Jeg er meget glad og begejstret for at slutte mig til ISN. Jeg tror, at det er et godt tidspunkt at prøve noget nyt, og jeg tror, at ISN og jeg kan få meget gavn af hinanden, siger danskeren i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Jeg tror, at jeg kan udnytte min erfaring på holdet og hjælpe holdet med at nå nogle af dets fremtidige mål. Jeg er overbevist om, at jeg stadig har nogle store sejre tilbage i mig, og selvfølgelig vil Tour de France-starten i Danmark næste år være et stort mål.

TV 2 SPORT talte kort inden offentliggørelsen med Fuglsangs agent, Moreno Nicoletti. Her gav han dog en lidt anden besked, end at det ville blive officielt få øjeblikke senere:

- Alt, jeg kan sige, er, at Jakob om omkring to dage skriver under med enten Israel Start-Up Nation eller Quick-Step, sagde Fuglsangs agent.

Udover Mads Würtz har holdet et dansk pas ansat i form af sportsdirektøren Nicki Sørensen.

Fortid på Astana

På årets sidste sommerdag fortalte Jakob Fuglsang TV 2 SPORT, at han forventede at være fortid hos det kasakhstanske hold.

- Vi må se, hvad resten af sæsonen bringer, men umiddelbart bliver jeg ikke ved Astana, sagde han.

Under dette års Tour de France meddelte det franske hold Cofidis, at det arbejdede på at hente danskeren. Ønsket blev dog efterfølgende trukket tilbage.

36-årige Fuglsangs sæson sluttede brat, da han styrtede i Benelux Tour og brækkede sit kraveben og skulderblad. En skade, han er blevet opereret for.

Fuglsang har haft en svær sæson uden nogen sejre.