Riis undrer sig over Fuglsang-kontrakt – men tror på store ting

Jakob Fuglsang bliver en forstærkning af Israel Start-Up Nation-mandskabet, mener Bjarne Riis, der dog undrer sig over kontraktens længde.

- Jeg tror, vi får en Fuglsang at se, som brager derudad fra sæsonstarten. Det er jeg sådan set ikke i tvivl om.

TV 2 SPORTs cykelekspert Bjarne Riis glæder sig over, at en af Danmarks bedste cykelryttere Jakob Fuglsang endelig har fundet sig et nyt hold, for ”det var på tide”, som han siger.

Og at valget er faldet på Israel Start-Up Nation, giver god mening.

- Jeg tror, det er et udmærket skifte. Det er et hold, der udvikler sig stille og roligt i den rigtige retning, selvom Chris Froome ser ud til at have lang vej igen. Jakob bliver uden tvivl en god forstærkning til holdet, siger Riis.

Undrer sig over kontraktens længde

36-årige Fuglsang har skrevet under på en treårig kontrakt med det israelske hold, og den studser og undrer Bjarne Riis sig over.

- Med Jakobs briller er det godt med en treårig kontrakt, men jeg forstår ikke helt, at Israel vil skrive tre år med Jakob i den alder. Der ville jeg nok have taget et eller maksimalt to år, siger Bjarne Riis og tilføjer:

- Jeg tror, det er et godt valg for Jakob med en lang kontrakt, for det er nok hans sidste kontrakt, når den løber i tre år. Jeg håber, han har motivationen til at køre tre år. Det er det vigtigste.

- Ingen tvivler på Jakobs kvaliteter

Jakob Fuglsang siger farvel til Astana efter ni års samarbejde. Hans sæson sluttede tidligt på grund af et styrt i Benelux Tour i slutningen af august.

Dermed måtte han erkende, at 2021 blev uden sejre. Derfor er der plads til forbedring på det nye hold, og det forventer Bjarne, at der kommer.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der er i tvivl om Jakobs kvaliteter. Han er stadigvæk en rigtig, rigtig stærk rytter. Hans sæson sluttede rimelig tidligt, så mon ikke han har fået godt hvilet ud og kan forberede sig rigtig godt til sæsonstarten, siger Bjarne Riis.