Tour de France

Dét siger stjernerne om dansk Tour-start

"Sidevind", "interessant", "skræmmende" og "speciel" er nogle af ordene, der går igen, når cykelstjerner skal beskrive næste års første Tour-etaper.

Selvom cykelsæsonen er forbi, lugtede det af sommer og Tour de France i Paris torsdag.

Her samledes nogle af verdens største ryttere, kronprins Frederik, løbsdirektør Christian Prudhomme og flere prominente navne for at overvære og deltage i præsentationen af Tour de France-ruten til næste år, hvor de første tre etaper for første gang køres på dansk grund.

Ikke alle stjerner var mødt op, men de, der var, talte i rosende vendinger om Tour-starten i Danmark.

Mark Cavendish, Deceuninck - Quick-Step

Ifølge Velonews

- Det bliver et meget hårdt Tour de France. Vi starter i København, hvor jeg blev verdensmester, og det bringer mange fantastiske minder frem. De første dage efter enkeltstarten kan blive meget hektiske. Der er ikke så mange chancer for de hurtige folk som tidligere, så man skal prøve at få mest ud af chancerne.

Jakob Fuglsang, kommende Israel Start-Up Nation-rytter

Til TV 2 SPORT og Velonews

- At starte Tour de France i sit hjemland er der ikke mange, der kan opleve. Jeg er overbevist om, at starten i Danmark bliver noget særligt. Ikke kun for danske ryttere. Jeg tror dog ikke, at jeg kan vinde i Danmark. Men hvis jeg gør, hiver jeg et dansk flag frem.

- Jeg er stolt over at være dansker. Næste år er motivationen stor for at starte Touren, fordi det er i DK. I år var der OL, som var et stort mål for mig. Næste år har jeg ikke udpeget noget – udover Tour-starten.

Julian Alaphilippe, Deceuninck - Quick-Step

Ifølge Velonews

- Jeg kan lide ruten. Den er smuk med en meget interessant første uge: enkeltstart, sidevind, brosten og afslutninger for puncheurs. Det bliver stort. Alt i alt er det en god rute med en meget inspirerende første uge for mig. Jeg kan ikke vente med at restituere og begynde at cykle igen.

Kasper Asgreen, Deceuninck - Quick-Step

Til TV 2 SPORT

- Jeg glæder mig rigtig, rigtig meget. Det bliver helt specielt. Stolt af at se præsentationen af de første etaper.

- Det bliver et mål at gå efter den gule trøje. Har vist, jeg kan være med i toppen af Tour de France-enkeltstarter. Det er muligt, hvis jeg rammer det rigtigt op til Touren. Der er mange gode enkeltstartsryttere i Danmark. Der bliver kamp om det.

- Jeg frygter ikke enkeltstarten. 2. og 3. etape er ret skræmmende. Med broen og sidevind. Jeg håber at være på rette sted på det rigtige tidspunkt. Vi har et stærkt hold. Jeg glæder mig til de tre etaper.

Mikkel Bjerg, UAE Team Emirates

Til TV 2 SPORT

- Det var en rigtig fed følelse, da de viste nogle fede billeder af, hvordan Danmark ser ud. Tit skal jeg prøve at forklare til mine holdkammerater, der spørger: ”Er Danmark bare ligesom Holland?” Så siger jeg: ”Nej, det er meget federe og noget helt andet”.

- Der er rigtig mange momenter, hvor det kan gå galt. Sådan er det for alle.

- Det bliver en utrolig hektisk første uge med rigtig meget sidevind og mulighed for rigtig hårdt cykelløb. Jeg håber at være der for Pogacar og kunne hjælpe.

Tadej Pogacar, UAE Team Emirates

Til TV 2 SPORT

- Jeg kan lide det. Jeg er ikke bange for den (Tourens indledning, red.). Jeg kan selvfølgelig tabe noget tid til konkurrenterne.

- 2. og 3. etape er ret skræmmende med en bro og sidevind. Jeg håber, jeg er på det rette sted på det rette tidspunkt. Vi har et stærkt hold, så jeg er ret spændt på de første tre dage.

- Jeg er spændt. Jeg kommer til at blive bange, når vi kommer til broen, og jeg ikke er i position. Så vil jeg nok føle skrækken. Men hvis jeg er i front, får jeg adrenalin og spænding.