Tour de France

Her er Tour de France-ruten med start i Danmark

Alpe d'Huez er tilbage i Tour de France i 2022, som starter i Danmark. Der er også blevet plads til en brostensetape.

Torsdag blev alle 21 etaper til Tour de France 2022 præsenteret i Paris.

Til stede var cykelryttere som Jakob Fuglsang og Kasper Asgreen, mens Kronprins Frederik holdt tale op til præsentationen. Tour de France starter nemlig for første gang nogensinde i Danmark.

Under kortet kan du få overblikket over de 21 etaper.

Opsummering

  • 3328 kilometer i alt
  • 2 enkeltstarter
  • 6 bjergetaper
  • 5 bjergafslutninger
  • 29 stigninger i kategori 2, 1 eller uden for kategori
  • Brostensetape og comeback til Alpe d'Huez

1.-3. etape

Tour de France starter med en enkeltstart i København efterfulgt af to flade etaper, hvor Storebæltsbroen skal krydses på 2. etape, mens der på 3. etape køres fra Vejle til Sønderborg.

Læs alt om de danske etaper her.

4. etape

Fordi Touren starter i Danmark, er der hviledag på fjerdedagen, hvor feltet skal fragtes til Frankrig. Her venter en kuperet etape på 172 kilometer fra Dunkerque til Calais.

5. etape

En Paris-Roubaix-agtig etape i Tour de France på 155 kilometer med mål i Arenberg. Der er i alt 11 sektioner på brosten - samlet 19,4 kilometer.

6. etape

220 kuperede kilometer fra Binche til Longwy, hvor der venter en hård finale med stejle stigningsprocenter.

7. etape

Her venter for første gang i 2022-udgaven en bjergfinale. Slaget skal slås på La Planche des Belles Filles. Etapen starter i Tomblaine og er 176 kilometer.

8. etape

Touren slår et smut forbi Schweiz og den olympiske hovedstad Lausanne, hvor der igen venter en skrap finale med en kort, stejle stigning. Etapen er 184 kilometer og starter i Dole.

9. etape

En stor bjergetape, som starter i den schweiziske by Aigle og slutter i Châtel i Frankrig. Etapen er 183 kilometer lang.

10. etape

Efter en hviledag skal rytterne igennem en 148 kilometer lang etape fra Morzine til Megève, hvor de sidste 21 kilometer stiger stille og roligt op til målstregen.

11. etape

149 kilometer med masser højdemeter på ruten fra Albertville til Col du Granon. Etapen byder på de klassiske bjerge Col du Télégraphe og Galibier.

12. etape

Det sagnomspundne bjerg Alpe d'Huez er tilbage i Tour de France, men ikke nok med det... Etapen køres på den franske nationaldag, Bastilledagen, og så er Galibier med for anden dag i træk.

13. etape

14. etape

Bjergrytterne kan puste ud og overlade showet til sprinterne med en 193 kilometer lang etape fra Bourg d'Oisans til Saint-Étienne.

15. etape

Der skal køres 195 kilometer fra Saint-Étienne til Mende. Finalen er værd at bide mærke i, for kort før målstregen venter der tre rigtig hårde kilometer opad.

16. etape

En kuperet etape venter efter løbets sidste hviledag. 179 kilometer fra Carcasonne til Foix. En forret til en stor finale i Pyrenæerne.

17. etape

En flok klassiske stigninger i Pyrenæerne venter på en kort etape på 130 kilometer. Knap 40 af kilometerne foregår på de fire kategoriserede stigninger.

18. etape

Rytterne får smidt tre ekstra Pyrenæer-stigninger i ansigtet dagen efter. Hautacam er den sidste voldsomme bjergudfordring for klassementsrytterne før Paris.

19. etape

189 flade kilometer fra Castelnau-Magnoac til Cahors, hvor sprinterne skal prøve benene af efter bjergene - og samtidig se frem mod afslutningen i Paris.

20. etape

Afgørelsen på Tour de France skal findes på en lang enkeltstart på 40 kilometer, der endda byder på et par stigninger mod afslutningen.

21. etape

112 flade kilometer med champagne og hygge, før det bliver alvor, når feltet kører ind i Paris til den ventede massespurt på Champs-Élysées.