Tour de France

Tour-vinder frygter ”skræmmende” Storebæltsbro

Tadej Pogacar håber at komme ind på broen i god position, for så vil han føle adrenalinen i kroppen.

Tour de France-ryttere skal til næste år køre over en omkring 17 kilometer lang bro i Danmark, og derfor var Storebæltsbroen et af de store temaer på torsdagens rutepræsentation.

Det var det også hos den dobbelte forsvarende Tour de France-vinder, Tadej Pogacar, der både frygter og glæder sig til 2. etape over Storebælt.

- 2. og 3. etape er ret skræmmende med en bro og mulighed for sidevind. Jeg håber, jeg er på det rette sted på det rette tidspunkt (inden og på broen, red.).

- Jeg er spændt. Jeg kommer til at blive bange, hvis vi kommer til broen, og jeg ikke er i position. Så vil jeg nok føle skrækken. Men hvis jeg er i front, får jeg adrenalin og spænding i kroppen, siger Tadej Pogacar til TV 2 SPORT.

På vej mod Korsør vil der være positionskamp for at komme ind på broen i en god position, og derfor håber Pogacar at få kompetent hjælp fra sit UAE-mandskab, som kørte glimrende i dette års Tour de France.

En af dem, der hjalp sloveneren til Tour-sejren, er dansk.

Du er holdkammerat med Mikkel Bjerg. Måske kan han hjælpe dig i Danmark?

- Hvis han er i god form, kommer han sandsynligvis til at køre Touren. Det er tæt på hans hjem, han er en stor og stærk fyr, og han kan gøre det godt i disse situationer, så jeg er rigtig glad for at have ham på holdet, siger Tadej Pogacar.

Tour de France 2022 begynder i København den 1. juli. Se hele ruten her.