Tour de France

Fuglsang har tre mål i Touren, der tænder ham

Jakob Fuglsangs treårige kontrakt med Israel Start-Up Nation er formentlig hans sidste, og den 36-årige cykelrytter har stadig store ambitioner.

Flere danske stjerner var torsdag til stede i Paris, da næste års Tour de France-rute blev præsenteret.

En af dem var Jakob Fuglsang - og han er sulten. Også selvom alderen siger 36 år, og underskriften hos Israel Start-Up Nation måske har føltes anderledes end de tidligere.

- Det er formentlig min sidste kontrakt. Det kan godt være, jeg kører et år mere bagefter, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Nyheden om holdskiftet vakte glæde hos TV 2 SPORTs cykelekspert Bjarne Riis, men han undrede sig også over kontraktens længde.

- Jeg håber, han har motivationen til at køre tre år, sagde Bjarne Riis.

Tre store mål i Tour de France

Her er der ingen tvivl hos hovedpersonen selv.

- Jeg er stadig motiveret og tror stadig på, jeg kan vinde cykelløb. Også de store. Jeg føler mig ikke gammel endnu, siger Jakob Fuglsang.

Særligt i Tour de France mangler der flueben på ønskelisten.

- Jeg mangler stadigvæk at iføre mig den gule trøje, der er stadigvæk bjergtrøjen, jeg mangler også at vinde en etape. Der er masser at gå efter, siger Jakob Fuglsang.

Drømmer også om andre store løb

Selvom Fuglsang ser særligt frem til Tour de France med start i Danmark i 2022, hvor han håber på at være med, har han ikke kun mål og drømme i det løb.

- Det er stadigvæk ikke blevet til en sejr i Schweiz Rundt, der er stadig klassikere, jeg gerne vil vinde og måske prøve kræfter med Flandern Rundt igen. Der er masser af udfordringer stadigvæk, siger Jakob Fuglsang.

Den 36-årige dansker har i forvejen flere flotte sejre på cv'et. Blandt andet Liège-Bastogne-Liège, Lombardiet Rundt, to samlede sejre i Critérium du Dauphiné og Vuelta a Andalucía samt tre samlede sejre i Danmark Rundt.