Cykling

Kontroversiel stjerne vender 'hjem'

Miguel Ángel López skal i den kommende sæson køre for Astana efter et abrupt brud med Movistar.

Han nåede knap en enkelt sæson hos Movistar, før han vendte 'hjem'.

Miguel Ángel López og Movistar rev for en måned siden kontrakten i stykker før tid. Nu meddeler Astana så, at López vender tilbage til holdet, som han kørte for fra 2015 til 2020.

- Det er som at vende hjem. Jeg kommer tilbage til holdet, der gav mig så meget, og jeg er sikker på, vi kommer til at opleve flere vidunderlige øjeblikke sammen, siger Miguel Ángel López i en pressemeddelelse fra Astana.

López var centrum i en regulær skandale under årets Vuelta a España, og det førte til det tidlige exit fra Movistar-holdet.

Colombianeren vandt 18. etape, men to dage senere stod han af cyklen i raseri og udgik.

Han var nummer tre i klassementet, men på næstsidste etape blev han sat af rivalerne og var isoleret uden nogen holdkammerater.

Da det stod klart, at han ville miste sin placering i klassementet, blev han så rasende, at han valgte at udgå fra løbet.

López, der en måned forinden havde forlænget sin kontrakt med Movistar med to år, undskyldte efterfølgende sin handling, men han og Movistar blev enige om at smide kontrakten i skraldespanden.

Den er nu blevet samlet op af hans tidligere chef, Alexandr Vinokurov.

- Gennem det seneste år har han gjort sig seriøse erfaringer, som han måske manglede hos os tidligere. Disse erfaringer, både gode og knap så gode, vil hjælpe på hans udvikling, siger Vinokurov.

- López har bevist, at han stadig er en af verdens stærkeste cykelryttere, som fortsætter med at hente sejre på højeste niveau, så det er fantastisk, at han vil fortsætte karrieren hos os.

López nåede at sikre Movistar fire sejre i løbet af 2021.

I tiden hos Astana blev det til 17 sejre, heraf tre etaper i Vuelta a España og én i Tour de France.