Cykling

22-årig vinder EM, VM og DM på halvanden måned

Johan Price-Pejtersen kan kalde sig dansk U23-mester i enkeltstart efter en overbevisende præstation lørdag eftermiddag.

Først vandt han U23-EM. Så vandt han U23-VM. Og lørdag vandt han gudhjælpemig også U23-DM.

Johan Price-Pejtersen har med andre ord været så godt som urørlig på enkeltstarterne i den seneste halvanden måned.

- Det er sindssygt fedt at tage tre i streg. Jeg er megaglad, siger Price-Pejtersen til TV 2 SPORT.

DM-enkeltstarten bød på 30,5 kilometer nær Rødvig, og det 22-årige tempotalent var 46 sekunder hurtigere end Marcus Sander Hansen (BHS - PL Beton Bornholm) og et minut og 38 sekunder hurtigere end Uno X-holdkammeraten Julius Johansen.

- Det var helt vildt fedt at køre derude, og jeg nød det hele vejen. Det blev lidt kaotisk til sidst, men jeg holdt min fart og øgede til sidst ind mod mål, siger han.

World Touren venter

I næste sæson træder Johan Price-Pejtersen et trin op ad karrierestigen, når World Tour-holdet Bahrain Victorious venter.

- Det glæder jeg mig helt vildt til. Det er et nyt kapitel i min karriere og noget, jeg ikke havde regnet med komme til at ske for et halvt år siden, siger danmarksmesteren.

Price-Pejtersen kan se frem til væsentligt mere konkurrence på favoritdisciplinen, som dog fortsat er et mål at dominere med tiden på ypperste niveau.

- Nu bliver tingene vendt på hovedet, og jeg kommer ikke til at vinde enkeltstarten næste år. Der er mange, der er rigtig gode. Så det bliver også et frirum til at eksperimentere med noget andet i hvert fald i det første år, siger han.

Johan Price-Pejtersen er den 22. dansker med en World Tour-kontrakt for 2022.