Tour de France

Vingegaard er så komplet, at Tour-ruten er ligegyldig, mener ekspert

Rolf Sørensen har svært ved at forestille sig en rute, der ikke ville passe Jonas Vingegaard.

Efter en uventet drejning kørte han sig direkte ind i danskernes hjerte med sin andenplads i 2021.

Og selvom næste års Tour de France, der har start i Danmark, byder på både besværlige bjerge, brosten og ikke mindst en formentlig sulten Primoz Roglic, vil Jonas Vingegaard igen ligge godt til i klassementet.

Det vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- Jeg tror ikke, der er nogen rute, der ikke passer til ham. Han virker bare som en meget komplet cykelrytter, siger Rolf Sørensen.

- Han er jo et kæmpe våben. Jumbo-Visma har jo selv set, hvad han kunne sidst.

Var en åbenbaring

Med Tour de France-start i Danmark næste år, er der nok mange, der ser frem til følge Jonas Vingegaard.

Men på trods af hans flotte Tour de France i sommeren, er det endnu ikke helt sikkert, om Team Jumbo-Visma vil udtage ham til 2022-udgaven.

Sportsdirektør Merjin Zeemans seneste udtalelse tyder dog på, Vingegaard ligger lunt i svinget.

- Med sin andenplads var Jonas Vingegaard åbenbaringen i dette års Tour. Vi har ikke diskuteret holdets sammensætning endnu, men der er en god chance for, at Jonas vil være en del af det. Det ville være meget specielt for ham, siger Merjin Zeeman, sportsdirektør i Team Jumbo-Visma, til holdets hjemmeside.

Ekspert har store forventninger

Rolf Sørensen mener dog, at Vingegaard er selvskrevet.

- Det ville komme som et chok for mig, hvis han ikke stod på holdkortet, siger Rolf Sørensen.

Han har store forventninger til danskeren, hvis han bliver udtaget.

- I sommeren kom det ud af det blå. Det var vel næsten kun ham selv, der vidste, hvor god han var. Så at gentage det - om han så bliver nummer to, fire, syv eller ti, så er det for mig en streg under, at han hører til i toppen, og at han kommer til at vinde en Grand Tour en dag, siger Rolf Sørensen.

Primoz Roglic vil formentligt igen agere kaptajn for Jumbo-Visma, men det er ikke skidt for Vingegaard. Danskeren slipper for det store pres, men vil stadig blive holdt inde i løbet helt til det sidste, vurderer Rolf Sørensen.

- Det er klart, hvis Roglic pludselig ligger til at vinde, kan det godt være, Vingegaard skal ofre sig en dag. Men ligegyldigt om han skal hjælpe Roglic eller ej, så går han i top-10. Måske top-5 - det kommer an på så mange ting, siger Rolf Sørensen.