Cykling

Dansker kommer med opfordring efter 'urolige nætter'

Andreas Stokbro kører for det lukningstruede Team Qhubeka NextHash, og han håber, danske virksomheder vil byde ind og redde holdet.

- Jeg vil da opfordre til at komme på banen, hvis man har lidt penge tilovers.

- Som dansk virksomhed vil det da være oplagt at vise sig frem, når Touren starter på dansk grund næste år.

Sådan lyder det fra danske Andreas Stokbro, der med et smil forsøger at tiltrække danske virksomheder til det lukningstruede hold Team Qhubeka NextHash.

For den 15. oktober meldte teamchef Douglas Ryder ud, at holdet lige nu ikke er i en position til at søge om en World Tour-licens for den kommende sæson.

Det skyldes, at Team Qhubeka NextHash ikke har en storsponsor – og dermed økonomi – på plads til den kommende sæson.

Og uvidenheden omkring holdets fremtid har været hård for den unge dansker.

- Det er ikke en situation, jeg ønsker for nogen, at de skal komme i, siger Stokbro til TV 2 SPORT.

- Det er er jo ikke rart ikke at vide, hvad fremtiden bringer, og det kan godt give lidt uro om natten. Det er ikke en sjov situation at stå i.

Andreas Stokbro

Alder: 24

Nuværende hold: Team Qhubeka NextHash

Kommende hold: Uvist 

Tidligere hold: Riwal Readynez Cycling Team 

Udvalgte resultater:

Nummer to i Etland Rundt (2018)

Nummer fem i Grote Prijs Marcel Kint (2019)

Nummer to  i Lillehammer GP (2018) 

Holdet kæmper med næb og klør

Stokbro kan formentlig glæde sig over, at holdet stod i en lignende situation sidste år og reddede sig til sidst.

Her fik holdchef Douglas Ryder, med ryggen mod muren, skaffet en sponsor, og Stokbro håber, at det samme bliver tilfældet i år.

- Jeg ved, Douglas Ryder gør alt, for at projektet ikke skal ende her. Jeg håber og tror på, at der bliver gjort alt, hvad der er muligt.

- Jeg ved ikke noget endnu, men jeg håber, der kommer en løsning.

I en meddelelse på holdets hjemmeside gør Ryder det klart, at holdet aktivt forsøger at engagere potentielle og nuværende partnere, så holdets fremtid kan blive sikret. Læs mere her.

Står i svær situation

Hvis ikke der kommer en løsning, står Stokbro i en vanskelig situation.

- Det er svært på den her tid af året. Hvis vi får af vide, at holdet ikke fortsætter, har jeg ikke styr på noget. Så jeg krydser fingre, og ellers må jeg se, om der er noget, der melder sig på banen.

Og netop derfor håber Stokbro også, at en dansk virksomhed vil byde sig til, når der samtidig er Tour-start i Danmark i sommeren 2022.

- Jeg håber helt klart, at holdet finder en løsning. At der kommer nogle på banen, der gerne vil se et hold til Tour-starten i Danmark næste år. Så hvis der er nogle danske sponsorer, er det da en mulighed, siger Stokbro.

Stokbro er ikke den eneste dansker på det Sydafrikanske hold. Lasse Normann Hansen forlader holdet til fordel for UNO X, mens Emil Vinjebo er usikker på fremtiden. Foruden danskerne er stjerner som Giacomo Nizzolo og Victor Campenaerts også på holdlisten på Team Qhubeka NextHash.

Derudover er Lars Michaelsen sportsdirektør på holdet.