Cykling

Kriseramt hold i nye problemer

Giacomo Nizzolo skifter fra lukningstruede Qhubeka NextHast til Israel Start-Up. Italienerens nye arbejdsgiver oplyser ikke, hvor lang kontrakten er.

Det går mildest talt dårligt for World Tour-holdet Qhubeka NextHash.

De seneste uger har budt på gentagende nedslående meldinger, og denne onsdag er ingen undtagelse.

Store stjerner som Fabio Aru og Victor Campenaerts har allerede sagt farvel til holdet, og nu følger holdets nok største profil, Giacomo Nizzolo, med.

Israel Start-Up Nation har onsdag præsenteret Nizzolo fra næste sæson, hvorfor den italienske topsprinter fra 2022-sæsonen bliver holdkammerat med Jakob Fuglsang og Mads Würtz.

- Det er virkelig specielt for mig at skifte til det her hold. Ude fra ligner det et virkelig fedt hold med gode mennesker, der arbejder godt sammen for at opnå de fælles mål.

- Jeg er stolt over at have skrevet under på en kontrakt her. Jeg er glad og super motiveret, og jeg er stikker på, vi vil opnå store ting sammen, siger italieneren til holdets hjemmeside.

32-årige Nizzolo har i løbet af karrieren noteret sig for store triumfer. Heriblandt at blive europæisk mester, italiensk mester og vinde pointtrøjen to gang i Giro d'Italia.

Store problemer hos NextHash

Nyheden kommer få dage efter, at Qhubeka NextHash missede deadline for at søge om World Tour-licens.

Holdet, der er ledet af Douglas Ryder, er i gevaldige økonomiske problemer og mangler stadig at finde en hovedsponsor til næste sæson.

- I dag er vi ikke i en position til at sende den indledende ansøgning for at få en World Tour-licens for næste år, sagde Ryder i fredags.

Ryder fortalte i sidste uge, at de endnu ikke har opgivet håbet om at overleve som cykelhold. En af holdets ryttere, danske Andreas Stokbro, har således forsøgt at opmuntre danske virksomheder til at kaste lidt penge efter projektet.

- Jeg vil da opfordre til at komme på banen, hvis man har lidt penge tilovers. Som dansk virksomhed vil det da være oplagt at vise sig frem, når Touren starter på dansk grund næste år, fortalte Stokbro til TV 2 SPORT tidligere på onsdagen.

Stokbro er ikke den eneste dansker på det sydafrikanske hold. Lasse Normann Hansen forlader holdet til fordel for UNO X, mens Emil Vinjebo er usikker på fremtiden. Derudover er Lars Michaelsen sportsdirektør på holdet.