Cykling

Danmark misser bronzemedaljer ved VM

Det danske landshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb måtte se Storbritannien tage bronzemedaljer ved VM.

Rasmus Lund, Tobias Aagaard, Carl-Frederik Bevort og Mathias Malmberg kommer ikke til at rejse hjem fra VM i banecykling med metal i bagagen.

Kvartetten, der repræsenterer Danmark i 4000 meter holdforfølgelsesløb, kørte torsdag om bronze, men i den direkte duel mod Storbritannien blev det til et nederlag.

Dermed ender det med en dansk fjerdeplads.

Den danske kvartet er blevet sammensat for nylig. Tre af rytterne er nye i forhold til OL, hvor det blev til sølv. Kun Rasmus Lund er blevet på holdet, og han er imponeret over niveauet trods fjerdepladsen.

- Vi prøvede at køre til grænsen. Vi ved, det var det, der skulle til for at kæmpe med de her gode briter. De kom med et næsten fuldt OL-hold, og vi har nogle unge gutter med, hvor tre af os ikke har kørt på det her niveau før.

- Jeg er virkelig stolt, for de har kæmpet med alt, hvad de havde. Nogle gange er benene der bare ikke. Vi kørte med taktikken om, at jeg bare skulle køre hjem med fuld hammer, og der skulle de prøve at hænge med. Nogle gange virker det, andre gange gør det ikke. Vi kan sagtens være stolte, siger Rasmus Lund til TV 2 SPORT.

På grund af den nye opstilling var danskerne heller ikke spået ret store muligheder ved VM, selv om det blev til EM-guld i starten af oktober.

Det startede ellers tæt i bronzeduellen. Efter en kilometer skilte kun en tusindedel af et sekund de to nationer. Danskerne fandt mere fart end briterne på den næste kilometer. Halvvejs var danskerne cirka et halvt sekund hurtigere.

Derefter blev begge kvartetter som planlagt til trioer, og det fungerede bedst for briterne. Med en kilometer tilbage var de foran med et kvart sekund.

Med 500 meter tilbage gik det galt for Danmark. Rasmus Lund førte an, men kørte simpelthen for hurtigt. Lund kørte fra holdkammeraterne, og så røg muligheden for en bronze endegyldigt.