Cykling

Dansk banekvartet vil satse i jagten på VM-bronze

Danmark tabte onsdag til Frankrig og skal nu møde Storbritannien i bronzekampen ved VM i banecykling. Her tror flere på en overraskelse.

Det unge danske 4000-meterhold var aldrig tæt på at skabe overraskelsen mod Frankrig, hvor danskerne kunne have kørt sig i VM-finalen.

Alligevel var flere af de danske ryttere fint tilfredse efter onsdagens nederlag.

- Det er superfedt, og langt bedre end vi forventede. Vi kom ikke ind til løbet med de bedste forberedelser, da vi har haft noget sygdom, siger Rasmus Lund til TV 2 SPORT.

- Men vi formår at samle os selv op og faktisk præstere rigtig, rigtig flot i forhold til, hvad niveauet er rundt omkring.

Danmark tabte med mere end fire sekunder, men kørte lige akkurat stærkt nok til at kvalificere sig til bronzeløbet i tiden 3 minutter og 52,275 sekunder.

Det er godt et halvt sekund hurtigere end danskernes tid i kvalifikationen tidligere onsdag, hvor holdet var uden en syg Matias Malmberg

Onsdag aften var Malmberg tilbage, og han tillader sig at være glad over holdets indsats.

- Jeg tror ikke, vi får eksekveret det mest optimale løb her til aften, men vi kan stadig være glade for, at vi er nået til bronzefinalen. Det har aldrig været vores mål at slå Frankrig, det har mere været at komme i bronzefinalen, siger han til TV 2 SPORT.

Planen var aldrig at slå Frankrig

Onsdagens duel mellem Danmark og Frankrig blev aldrig rigtig spændende.

Danmark var 1,2 sekunder bagud, da de første 1000 meter var overstået, og det viste sig, at danskerne tabte omkring et sekund på hver af de fire kilometers tempokørsel.

Men det var ikke overraskende, for landstræner Casper Jørgensen havde på forhånd lagt en tidsplan til sit hold, som aldrig ville være hurtig nok til at slå Frankrig. Til gengæld rakte den lige til at vippe Schweiz væk fra bronzeløbet.

I mål var Danmark nemlig knap tre tiendedele hurtigere end Schweiz, der må nøjes med en femteplads.

Skal bare ud og satse

Og dermed lykkedes missionen om at komme i bronzeløbet, hvilket glæder de danske ryttere. Og selvom det bliver svært mod Storbritannien, forsøger Rasmus Lund at være optimistisk.

- Man skal altid tro på det, og vi kommer ind og gør det bedste, vi kan. Jeg synes helt klart, vi har muligheden, men når det er sagt, kører England også virkelig flot.

- Det bliver en hård kamp, men vi må bare sætte os op. Og så vil jeg hellere se, at vi sprænger i luften, end vi kommer tilbage og så har lidt i tanken. I morgen skal vi bare ud og satse, siger han.

Briterne, som Danmark torsdag møder i bronzeløbet, tabte til Italien i en tid, der var 0,7 sekunder bedre end den danske.

Bronzekampen køres torsdag aften og kan ses direkte på TV 2 PLAY klokken 19.15.