Cykling

Landsmand sender stikpille til Evenepoel

Ifølge den belgiske cykelrytter Jasper Stuyven valgte landsmanden Remco Evenepoel at holde sig væk fra en afsluttende samtale om VM-løbet.

Fænomenet Remco Evenepoel var langt fra træt af at tale, da han åbent kritiserede det belgiske holds taktik efter VM i linjeløb tilbage i september.

Her mente belgieren, at han havde benene til at blive verdensmester, men at han på grund af holdets taktik ikke fik lov til at køre sin chance.

Men bare fire dage efter kritikken var han ikke lige så frisk på at byde ind med sine talegaver. Her var han inviteret til en virtuel snak, hvor VM-løbet skulle vendes med hele holdet, men ifølge holdkammeraten Jasper Stuyven valgte den 21-årige stjerne at blive væk.

- Alle var der, på nær Remco. Han var opmærksom på det, men han syntes ikke, det var nødvendigt, siger Stuyven i et interview med Het Nieuwsblad.

- Jeg synes, det er en skam. Især fordi han fandt det nødvendigt at sige nogle ting på tv. Det sad i flere af os.

Stjerne var også irriteret

Stuyvens kritik af Evenepoels dømmekraft kommer i kølvandet på en anden belgisk stjernes udtalelser.

Han er stadig nødt til at lære, hvornår han kan sige ting, og hvornår han ikke kan

Jasper Stuyven om Remco Evenepoel

VM-storfavoritten Wout van Aert, der endte som nummer 11 i løbet, har også været ude med en mindre reprimande til det unge stjernefrø.

- Jeg kan forstå, at der er kritik, fordi vi ikke vinder. Men at der kommer kritik indefra på holdet. Det er en skam, at han vender 180 grader og pludselig siger sådan noget, sagde Van Aert i starten af oktober ifølge Het Laatse Nieuws.

- Jeg blev meget overrasket, da jeg hørte ham sige, at taktikken ikke var på plads. Jeg synes ikke, det er klogt. Jeg er meget ked af det. Jeg var ødelagt over ikke at kunne afslutte det, fordi vi havde et meget stærkt hold. Alle var skuffede, lød det.

Skal lære, hvornår han skal snakke

Van Aert syntes ikke, det var klogt af Evenepoel at tale åbent om holdets taktik - eller mangel på samme - og det er Stuyven fuldstændig enig i.

Han opfordrer den unge stjerne til at tænke mere over, hvad der er smart at sige på Tv.

- Jeg synes, Remco nogle gange skulle holdes en smule tilbage af holdet bag ham. Han er stadig nødt til at lære, hvornår han kan sige ting, og hvornår han ikke kan, siger Stuyven.

Jasper Stuyven blev den bedst-placerede belgier ved VM med en fjerdeplads, mens Wout van Aert blev nummer 11.

Remco Evenepol var offensiv i den første del af VM-løbet, men da finalen startede, lod han sig falde tilbage.

Julian Alaphilippe vandt løbet med Dylan van Baarle på andenpladsen og med Michael Valgren på den sidste plads på podiet.