Cykling

Storhold bekræfter Dumoulin-interesse – med én betingelse

Team BikeExchange vil ikke udelukke, at der kunne ligge et fremtidigt samarbejde med den hollandske stjerne Tom Dumoulin og lure.

Tom Dumoulin har mildest talt haft et turbulent år som cykelrytter.

I starten af året var han udset en rolle som delt kaptajn i Tour de France, men kort tid efter valgte han at forlade cykelsporten for at tænke over, hvad han ville i fremtiden.

Godt fem måneder senere vendte han tilbage til cykelkarrieren, og i juli kørte han sig til en flot OL-sølvmedalje i enkeltstart. Kort tid efter brækkede han håndleddet, hvorfor han nu igen er væk fra cyklen.

Men midt i alt det kan kan endnu en stor nyhed være under opsejling. I september kunne den franske sportsavis L'Equipe fortælle, at det ikke var utænkeligt, at Dumoulin ville bryde sin kontrakt med Jumbo-Visma for at skifte til BikeExchance. Og nu kommer det australske hold selv på banen.

- Tom Dumoulin er en rytter, der er fri på markedet ved slutningen af ​​næste år, og han er en rytter, som de fleste hold gerne vil have ombord, hvis han præsterer, som han gjorde ved OL for eksempel, siger BikeExchanges holdchef, Brent Copeland, til cyclingnews.

- Hvis han ønsker at fortsætte med klassementsambitionerne, er det helt sikkert en rytter, hvor vi ville sætte os ned og sige: "okay, er det en, vi kunne tage med ombord for fremtiden og arbejde med?" Han har stadig et par gode år foran sig, så de diskussioner er i gang hele tiden.

Kræver, at han investerer i én ting

Tom Dumoulin har kontrakt med Jumbo-Visma indtil udgangen af 2022, hvorfor han indtil videre stadig forventes at køre for dem i den kommende sæson - også selvom der allerede nu er interesse fra andre kanter.

Her vil BikeExchance holde øje med hollænderen, som dog skal gøre sig klart, hvad han vil fokusere på de kommende år.

- Man bliver nødt til at se, hvordan han gør det næste år. Om han fortsat vil investere i klassement, tre ugers-løb eller bare en-uges-løb. Det er noget, vi er nødt til at kigge efter, men det er ikke en beslutning, vi tager i dag, siger Copeland.

Tom Dumoulin vandt Giro d'Italia i 2017, mens han blev nummer to i Tour de France året efter.