Wiggins i ærligt interview: - Jeg var barnlig

Den tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins åbner op om tiden efter den store triumf, hvor han havde svært ved at finde sig til rette.

Succes og berømmelse går ofte hånd i hånd, og for nogle kan det være svært at vænne sig til det nye liv i rampelyset.

Netop det oplevede den tidligere britiske cykelrytter Sir Bradley Wiggins, efter han havde vundet Tour de France i 2012.

- Jeg endte med at spille en karakter. Jeg følte mig som en rockstjerne, siger han om den person, han blev efter triumfen.

Som med så meget andet håndterer folk berømmelse forskelligt, og ifølge Wiggins var han en af dem, der havde svært ved at finde sig selv i den nye rolle som kæmpestjerne. Det fortæller han i et stort interview med Geraint Thomas Cycling Club Podcast ifølge cyclingnews.

"Det er barnligt og irriterende"

Her forklarer Wiggins blandt andet, at han havde svært ved at tage imod ros, og at han helt generelt havde problemer med den store berømmelse og tilbedelse, der fulgte med præstationerne på cyklen.

- Det er ret barnligt og irriterende, hvordan jeg håndterede forskellige situationer. Men det skyldes, at jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle klare tingene, siger han.

Bradley Wiggins stoppede sin aktive cykelkarriere i 2016 efter to år på sit eget hold "Team Wiggins". Inden da kørte han for Sky, som han vandt Tour de France med i 2012.

Men selvom han sikrede en fornem triumf for det britiske storhold, var den sidste tid på holdet langt fra noget at råbe hurra for.

- Især mod slutningen af min tid på Sky var jeg ret ensom. Jeg var for det meste bare alene, og jeg nød det ikke. Jeg satte bare krydser. Jeg kørte mere for alle andre på det tidspunkt. Efter 2012 har jeg aldrig rigtig nydt noget igen, siger Wiggins, der også fortæller, at det blev et skidt farvel med Sky.

- Det fortrød jeg, for jeg var selv skyld i det, siger han om sit exit.

Bradley Wiggins' resultater på landevejen

  • Samlet vinder af Tour de France (2012).
  • OL-guldvinder, enkeltstart (2012).
  • VM-guldvinder, enkeltstart (2014).
  • Samlet vinder af Criterium du Dauphiné (2011, 2012).
  • Samlet vinder af Romandiet Rundt (2012).
  • Samlet vinder af Paris-Nice (2012).
  • Samlet vinder af Dauphiné Libéré (2011).
  • Etapevinder i Giro d'Italia (2010).
  • Samlet fjerdeplads i Tour de France (2009).

Derudover åbner han op om forholdet til holdkammeraten og den senere Tour de France-vinder Chris Froome. De to stjerner var ikke ligefrem på god fod med hinanden, hverken mens de kørte sammen eller i tiden efter.

Wiggins fortæller dog, at de har "sluttet fred", og at de blandt andet havde gode samtaler under dette års Tour de France. Her var den i dag 41-årige Wiggins nede i kraft af sit job som cykelekspert for Eurosport.

Udover de flotte præstationer på landevejen har Wiggins også haft stor succes i banecykling, hvor det blandt andet er blevet til fem OL-guldmedaljer.