Stjerne får ophævet sin kontrakt - afsløret på viral video

Sergio Higuita har vist manglende respekt ved køre på en cykel fra det hold, som han først kører på i næste sæson.

Det var en fed, lille cykelvideo – men nu har den kostet flere måneders løn for cykelrytteren Sergio Higuita.

Søndag dukkede der nemlig en video op fra et cykelløb i Colombia, hvor Sergio Higuita og INEOS’ Daniel Felipe Martinez kørte om kap og stormede forbi motionister op ad et bjerg.

Videoen skulle vise forskellen på professionelle og amatører, men den har i stedet vist noget helt andet. På videoen kan man nemlig se, at Sergio Higuita kører på en cykel fra producenten Specialized. De sponsorerer blandt andre World Tour-holdet Bora-Hansgrohe, som Higuita skal køre for i næste sæson.

Men da colombianeren indtil årsskiftet kører for EF Education-Nippo, der har Cannondale-cykler, har han fået holdet på nakken.

Ifølge Cyclingnews har Sergio Higuita fået ophævet sin kontrakt øjeblikkeligt og misser dermed flere måneders løn.

- Vi anerkender, at Sergio skal bruge tid for at kunne tilpasse sig til sit nye udstyr, da han skifter til et nyt hold i næste sæson. Ryttere kan bede om tilladelse til at bruge det nye udstyr på træningslejre og i ikke-offentlige omgivelser, hvilket hold ofte giver tilladelse til, siger en talsperson fra holdet til Cyclingsnews.

- Men dette er ikke tilfældet med Sergio. Det viser manglende respekt for vores partnere, som støtter ham i dag. Derfor har holdet sendt ham en opsigelsesmeddelelse i forhold til hans kontrakt. Vi håber, at vores samarbejde med Sergio kan slutte venskabeligt.

På videoen kan man også se, at cyklen har en snært af Bora-Hansgrohes turkis/grønne farve.

Video gik viralt

Videoen er indtil videre set 432.000 gange, har næsten 4000 likes og over 600 kommentarer.

Løbet hed Giro de Rigo, hvilket er et colombiansk løb, der blev arrangeret af en anden EF Education-Nippo-rytter – Rigoberto Uran.

Higuita har ikke selv kommenteret informationen endnu.

Sergio Higuita kom til EF Education-Nippo i 2019 og har hentet flere store resultater. Han vandt en etape i Vuelta a Espana i hans første sæson for holdet og sluttede på en andenplads i Tour of California.

I 2020 sluttede ham på en tredjeplads i Paris-Nice og var tæt på at vinde 14. etape i Tour de France.