Chefen hylder Cort efter vild sæson

Jonathan Vaughters taler meget varmt om Magnus Cort i en status over 2021, hvor danskeren vandt fem sejre.

Magnus Cort er så unik, at han på sin vis er lidt af et mysterium.

Det fortæller EF Education-NIPPOs manager Jonathan Vaughters i et stort interview med Cyclingnews, hvor han gør status over 2021-sæsonen.

Jeg har ikke set noget lignende. Vi elsker at have ham på holdet

Jonathan Vaughters, manager på EF Education-NIPPO

Ud fra træningsdata burde Cort være blandt verdens bedste sprintere. Men det er han ikke.

Han er ikke enkeltstatsspecialist, men alligevel blev han kun slået af den olympiske mester på årets sidste Vuelta-enkeltstart.

- Magnus er en af de fysisk mest unikke ryttere, jeg nogensinde har arbejdet med, siger Jonathan Vaughters, der immervæk har været i en ledende rolle i 15 år.

I 2021 vandt Magnus Cort fem sejre – tre af dem i årets sidste Grand Tour, Vuelta a Espãna, hvor han blev nummer to og tre på yderligere et par etaper og sluttede som treer i pointkonkurrencen.

- Når han kommer med i et udbrud, uanset hvornår i løbet, bliver han ikke træt. Han misser aldrig et sving, og efter fire eller fem timer er hans output på fem minutter, et minut eller ti sekunder stort set det samme, som hvis han er helt udhvilet, siger Vaugthers og tilføjer:

- Der er mange, der spørger, hvorfor han ikke fokuserer mere på endagsløb. Og jeg ville ønske, jeg kunne svare på det, men Magnus er meget stærkere ved afslutningen på et løb på tre uger. Se bare på den sidste enkeltstart i Vueltaen. Er Magnus en specialist? Ikke ifølge de flestes definition. Men han slog næsten den olympiske guldvinder. Han er bare så robust. Som en tank. Han bliver ikke træt, og jeg har ikke set noget lignende. Vi elsker at have ham på holdet, lyder det fra manageren.

Corts sejre i 2021

  • Paris – Nice, 8. etape
  • La Rout d’Occitanie – La Dépeche du Midi, 4. Etape
  • Vuelta a España, 6. Etape
  • Vuelta a España, 12. etape
  • Vuelta a España, 19. Etape