Cykling

Mørkøv på liste med bare otte ryttere

Michael Mørkøv bliver igen anerkendt for sine unikke evner som leadout-rytter.

Michael Mørkøv har i år haft stort fokus på banen, hvor det både er blevet til OL- og VM-guld i parløb.

Alligevel har den danske rytter sideløbende præsteret så godt på landevejen, at han er havnet på det anerkendte cykelmedie Cyclingnews' liste over årets "usynlige helte".

Her har mediet udvalgt de otte ryttere i sæsonen, blandt både mænd og kvinder, der har ydet de mest imponerende indsatser for deres kaptajner i 2021.

Og her er Mørkøv altså iblandt.

- Den danske veteran er blevet så god til sit job, at verdens hurtigste sprintere ofte er i hans hjul. Og det er denne sæson et godt billede på, skriver Cyclingnews om Mørkøv.

- Han vandt med Sam Bennett i første del af sæsonen, han vandt med Cavendish under Tour de France, og så vandt han med Alvaro Hodeg i slutningen af sæsonen.

36-årige Michael Mørkøv har ikke selv vundet nogle cykelløb i år, men har i stedet bidraget til et væld af QuickSteps 65 sejre i sæsonen. Mest imponerende har Mørkøv været under dette års Tour de France, hvor han spillede en hovedrolle i Mark Cavendish fire etapesejre.

- Hele QuickSteps leadout-hold har været stærkt og dedikeret, men Mørkøvs rolle som sidste man i toget har været afgørende.

- Det er også sigende, at da Cavendish vandt sin fjerde etape og udlignede Eddy Merckx's rekord på 34 etapesejre, sluttede Mørkøv nummer 2 på etapen, skriver Cyclingnews om Mørkøvs år.

De otte "usynlige helte" i 2021

  • Daniel Martínez (Ineos Grenadiers)
  • Anna Henderson (Jumbo-Visma)
  • Tiffany Cromwell (Canyon-SRAM)
  • Michael Mørkøv (Deceuninck-QuickStep)
  • Tim Declercq (Deceuninck-QuickStep)
  • Audrey Cordon-Ragot (Trek-Segafredo)
  • Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix)
  • Leah Thomas (Movistar Team)

Verdens bedste

Det er ikke nyt, at cykelverdenen har fået øjnene op for Mørkøvs imponerende bedrifter.

De senere år er danskerens indsats på landevejen ved flere lejligheder blevet påskønnet, og tidligere på året kaldte den anerkendte udenlandske cykelsportsjournalist Matt Rendell Michael Mørkøv for den bedste leadout-rytter i verden.

- Jeg kan ikke få øje på en leadout-mand i feltet med hans egenskaber. Han er så stabil og går bare under radaren. Især nu, hvor han ikke bærer den danske mesterskabstrøje.

- Jeg synes, han er den bedste. Der er en form for stilhed omkring ham. Det lyder skørt, men der er en form for langsommelighed over ham. Når man er i et færdselsuheld, går alting langsommere, fordi man er fuld af adrenalin og tænker meget hurtigt. Sådan er Michael: Han tænker rigtig hurtigt på kort tid, sagde Matt Rendell til TV 2 SPORT.

Michael Mørkøv har vundet fem sejre i sin professionelle karriere. Blandt andet er han tre gange blevet dansk mester på landevejen.