Cykling

Nu vil Fuglsang køre det løb, han ikke fik lov til af tidligere hold

I de senere år har Flandern Rundt stået højt på Jakob Fuglsangs ønskeliste, og han håber, at ønsket bliver indfriet næste år.

Han spurgte i 2017, men fik nej.

Året efter spurgte han igen, men igen fik han nej.

Billedet var det samme i 2019 og 2020, inden Jakob Fuglsang i begyndelsen af i år fik stillet i udsigt, at han kunne køre Flandern Rundt.

Men en uge før løbet, 28. marts, blev han taget af startlisten. Med den dengang gældende coronaprotokol ville det være for ambitiøst at køre i Belgien og starte i Baskerlandet Rundt næste dag, var forklaringen fra Fuglsang.

I år skal det dog være, lyder det fra 36-årige Fuglsang i et interview med Cyclingnews.

- I de kommende dage fortsætter vi med at tale om mit løbsprogram og kigge på tingene, men jeg vil gerne køre Flandern Rundt igen, siger Jakob Fuglsang.

- Jeg spurgte Astana hvert år, siden jeg kørte mit første og hidtil eneste Flandern Rundt i 2016. Jeg har altid ønsket at komme tilbage og forsøge mig igen, men de ville ikke rigtig give mig lov.

Fuglsang ser gode muligheder for at kunne stille til start i Flandern Rundt og Amstel Gold Race inden Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Vil nå at køre Paris-Roubaix

Dermed bliver det heller ikke næste år, vi får Jakob Fuglsang at se i Paris-Roubaix, men til Cyclingnews fortæller han, at det er et løb, han gerne vil køre, inden han parkerer racercyklen.

- Roubaix er også et løb, jeg ville elske at køre minimum en gang eller to gange. Det er et løb, man skal prøve mindst én gang, men måske ikke i den kommende sæson.

- Jeg var glad for, at jeg ikke var der i år, men hvis du ser tilbage på 2014-udgaven af Tour de France, da Lars Boom vandt (5. etape), og Vincenzo Nibali var i gult, blev jeg nummer to (5. etape var en brostensetape, red.). Så måske ville det ikke være så skidt, hvis det var vådt, siger Fuglsang.

Jakob Fuglsang blev nummer 25 i Flandern Rundt i 2016. I år vandt Kasper Asgreen løbet, der er et af cykelsportens fem monumenter.

Flandern Rundt næste år køres søndag 3. april.