Cykling

Særlig aftale fik Fuglsang til at lave kovending

Jakob Fuglsang går efter at ramme topformen allerede tidligt på sæsonen, hvilket er en modsætning til 2021.

At stå uden en kontrakt i midten af oktober vil for de fleste cykelryttere være en ubehagelig og usikker situation.

Men ikke for Jakob Fuglsang, der allerede i sommer meddelte, at han ikke ville forlænge sin kontrakt med Astana. For den danske stjerne var aldrig nervøs for fremtiden, selvom fremtiden først endegyldigt kom på plads i oktober.

Og det skyldes først og fremmest en særlig aftale.

- Det tog længere tid, end jeg havde håbet på. Jeg tvivlede aldrig på, om jeg ville finde et hold. Det handlede mere om hvilket hold. Jeg lavede forholdsvis tidligt en aftale om, at jeg ville blive hos Premier Tech, der var sponsor hos Astana.

Aftalen gik på, at hvis Premier Tech fortsatte som sponsor hos Astana, ville Fuglsang forlænge sin kontrakt, og hvis den canadiske virksomhed besluttede sig for at sponsorere et andet hold, ville den danske stjernerytter følge med.

Det endte med at blive sidstnævnte scenarie, og så måtte Fuglsang i løbet af efteråret krybe tilbage til et hold, han i første omgang havde afvist.

- I august sagde jeg nej til Israel Start-Up Nation, fordi jeg havde en aftale om, at jeg ville følge Premier Tech. Og så endte jeg alligevel der. Det var ikke sådan, at jeg var nervøs, men det tog lidt for lang tid, siger Jakob Fuglsang.

Den 36-årige dansker har skrevet under på en kontrakt med Israel Start-Up-Nation, der løber til og med 2024.

Klassikere og Touren bliver Fuglsangs store mål

Jakob Fuglsang vinker nu farvel til Astana, som han har kørt for i ni sæsoner. Og det er med en afsked, som han ikke havde håbet på.

- Udover en tredjeplads i Schweiz Rundt er 2021 lige til at smide i skraldespanden. Det var ikke mit år. Alt gik skævt. Forhåbentlig bliver 2022 et meget bedre år, siger Fuglsang, der sluttede sæsonen sidst i august, da han brækkede sit kraveben i et styrt.

Nu er øjnene rettet mod 2022 og Israel Start-Up Nation.

- Jeg vil forsøge at være klar fra sæsonstarten af. Det viste erfaringen fra i år, hvor idéen var at tage den lidt med ro fra start for så at få en højere topform ved at være klar senere. Det skyder vi en hvid pil efter. Jeg forsøger at være klar fra starten af, siger Fuglsang.

Danskeren fortæller, at han selv har haft indflydelse på, hvordan løbskalenderen skal se ud i 2022. Det bliver med et fokus på klassikere som Flandern Rundt, Amstel Gold Race, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

- Og bliver Schweiz Rundt igen et mål, ligesom Tour de France med start i Danmark også gør det. Det bliver ikke klassement, men jeg skal køre efter etapesejre, siger Jakob Fuglsang.