Cykling

Beruset Sagan får bøde for at såre politibetjent

Ifølge Peter Sagans advokater modsatte cykelstjernen sig politiets ordre af frygt for, at han ville blive tvangsvaccineret mod coronavirus.

Peter Sagan er idømt en bøde på godt 50.000 kroner for at have såret en politibetjent i Monaco i forbindelse med en anholdelse.

Den slovakiske cykelstjerne blev efter en fugtig nat i byen 25. april i år stoppet i en bil sammen med sin storebror af monegaskisk politi.

Det skete, fordi Peter Sagan havde overtrådt et udgangsforbud i forbindelse med covid-19-pandemien.

Angreb betjent

I stedet for at samarbejde med ordensmagten valgte Peter Sagan at modsætte sig anholdelsen, skriver mediet Nice-Matin, der har til huse i Monaco.

Den tredobbelte verdensmester nægtede at stige ud af bilen fra sit passagesæde og gik i stedet korporligt til angreb på en politibetjent, der blev såret på sin højre hånd i forbindelse med optrinnet.

Ifølge den monegasgiske avis brugte Peter Sagan al sin fysisk og "kæmpede som en gal".

Cykelrytterens advokater hævder, at Sagan modsatte sig politiets ordre af frygt for, at han ville blive kørt på hospitalet og tvangsvaccineret mod coronavirus.

Kan intet huske

Cykelrytteren, der efter denne sæson forlader Bora-Hansgrohe og skifter til TotalEnergies, skal i alt hoste op med 6600 euro, hvilket svarer til godt 50.000 danske kroner.

De 5500 euro er for at modsætte sig anholdelsen og såre politibetjenten, mens Peter Sagan også skal betale 100 euro for at overtræde udgangsforbuddet.

Det har en domstol i Monaco netop afgjort, oplyser mediet Nice-Matin.

Peter Sagan har undskyldt for hændelsen og siger, at han var så fuld, at han ikke husker noget af optrinnet.