Tour de France

Egan Bernal sætter alt ind på Touren

Efter nedtur i 2020 og udeblivelse i 2021 vender Egan Bernal tilbage til verdens største cykelløb i 2022.

Detroniseret forlod den forsvarende vinder Egan Bernal Tour de France i 2020 efter 16 etaper, og i 2021 stillede han slet ikke op til verdens største cykelløb.

Nu vil colombianeren tilbage til Frankrig og byde de to slovenere Tadej Pogacar og Primoz Roglic, der har domineret løbet de seneste år, op til dans.

I hvert fald svarer han klart og tydeligt på spørgsmålet om, hvorvidt han skal køre 2022-udgaven af Tour de France for Ineos-holdet.

- Svaret er ja, siger Egan Bernal til det colombianske cykelmedie Mundo Ciclístico.

- Det ligger fast, at vi kommer til at fokusere al vores forberedelse på at være konkurrencedygtige i Tour de France.

- Det er på tide, at vi vender tilbage til den sti, som vi var på i 2019, og som vi har bevæget os lidt væk fra, siger han.

Ineos har været langt fra den samlede sejr i Tour de France i de seneste to år, hvor Jumbo-Visma i store træk har været det stærkeste hold, og Tadej Pogacar fra UAE-holdet har været den stærkeste rytter.

Tidligere i år kørte den ecuadorianske Ineos-rytter Richard Carapaz ind på løbets tredjeplads, men var aldrig for alvor i nærheden af Tadej Pogacar, der vandt løbet overlegent foran danske Jonas Vingegaard.

Ved den lejlighed var Egan Bernal som nævnt slet ikke med. I stedet kørte han Giro d'Italia, som han vandt, og Vuelta a España, hvor han endte på en samlet sjetteplads.

Har haft nødvendig ferie

Egan Bernal har bøvlet med problemer i ryggen, men han føler sig nu ovenpå og klar til nye strabadser i 2022.

- Efter noget nødvendig ferie er jeg fokuseret på træning og fysisk forberedelse igen. Jeg håber, jeg kan finde den rette form til den sæson, der kommer.

- Jeg tager til Spanien i december til en træningslejr, hvor vi skal definere alle programmer og detaljer for næste år, siger Egan Bernal.

Colombianeren blev som 22-årig i 2019 den yngste vinder af Tour de France siden 1909. Året efter vandt 21-årige Tadej Pogacar og overgik altså dermed Bernal.

Tour de France bliver i 2022 skudt i gang i København, og i alt tre etaper skal køres på dansk grund.