Cykling

Havde forladt sporten - nu fortsætter OL-medaljevinder i ny rolle

31-årige Rasmus Quaade, der i 2016 vandt OL-bronze i holdforfølgelsesløb, skal den kommende sæson agere mentor og hjælper for Team CO:PLAY-Giant.

- Hvor meget trækker jeg mig så ud af cykelsporten? Som det ser ud nu, fuldstændig.

Sådan lød det tilbage i august fra Rasmus Quaade, da den dobbelte Danmarksmester i enkeltstart via et Facebook-opslag annoncerede, at han efter planen ville forlade cykelverdenen efter denne sæson.

Sådan bliver det ikke, for den tidligere enkeltstartsspecialist har alligevel sagt ja til et job indenfor branchen. Det fortalte han mandag til Feltet.dk.

Fra januar indtræder danskeren nemlig i en rolle på det danske hold CO:PLAY-Giant.

- Det var egentlig slut med cykling, men her for halvanden måned siden blev jeg kontaktet af holdet. De spurgte, om jeg ville være en del af projektet, og det lød superspændende, siger Quaade til TV 2 SPORT.

Rasmus Quaade skal ikke længere være rytter, men skal i stedet rådgive og hjælpe de unge ryttere på holdet, ligesom det er planen, at han undervejs skal være assisterende sportsdirektør.

- Jeg har gået meget og tænkt over, hvad min rolle bliver. Om jeg bliver mentor, coach eller assisterende sportsdirektør, og jeg er egentlig kommet frem til, at jeg bliver en slags hjælper på holdet. En, der kan skabe relationer til rytterne og rådgive dem.

Quaade fortæller, at årsagen til sit oprindelige fravalg af cyklingen ikke skyldes et problem med sporten. Helt banalt har det handlet om, at han var træt af livet som cykelrytter og havde rettet sit fokus mod andre projekter.

Blandt andet er danskeren begyndt at læse til folkeskolelærer, hvilket han fortsætter med sideløbende med jobbet ved CO:PLAY-Giant.

Vil give sporten noget tilbage

Selvom Quaade gennem karrieren har modtaget mange midler fra Team Danmark, føler han ikke noget pres for at skulle give noget tilbage til cykel-Danmark. Det gør han udelukkende af lyst.

- Det her er en fantastisk, fantastisk mulighed for at give noget tilbage til sporten. Altså at jeg kan give noget af det videre, som jeg selv har lært gennem tiden.

- Jeg ser det ikke som en forpligtigelse, at jeg skal give noget tilbage, men det er en fantastisk mulighed, når man kan og har lyst til. Jeg glæder mig helt vildt til at starte, siger Rasmus Quaade.

Da den tidligere enkeltstartsspecialist bliver spurgt ind til sine største resultater, er der ét, der med det samme kommer op: OL-bronzemedaljen i holdforfølgelsesløb i Rio i 2016.

Derudover har Quaade blandt andet vundet to danske mesterskaber i enkeltstart, ligesom han har vundet VM-sølv og VM-bronze på cykelbanen.