Cykling

Van der Poel gør comeback i stjernespækket løb

Den hollandske stjerne fortæller, at et styrt var ved at koste ham cyklecross-sæsonen.

De har givet os fremragende cykelløb før, og søndag gør de det formentlig igen.

Mathieu van der Poel og Wout Van Aert stiller begge til start, når World Cup-løbet i Dendermonde afholdes i Belgien. Førstnævnte er netop vendt tilbage fra en skade.

- Knæet heler endelig igen. Problemet var, at såret ikke var lukket, men nu kan jeg gøre alt med det igen, så det går i den rigtige retning, siger van der Poel ifølge Cyclingnews før løbet.

Hollænderen har også haft problemer med ryggen, der endnu ikke er, "som han gerne vil have den". Han melder sig dog klar til at køre.

Med i løbet er også den britiske INEOS-stjerne Thomas Pidcock.

Se World Cup-løbet fra Dendermode på TV 2 SPORT fra klokken 14.50.

Styrt kunne have kostet sæsonen

Van der Poel kom til skade under en cykeltur i skoven med en ven.

- Jeg trænede ikke engang - jeg kørte bare med en ven gennem skoven, da mit forhjul skred på et glat underlag, uden jeg forventede det. Jeg ramte en sten med knæet først, så jeg kom temmelig slemt til skade. Jeg kunne mærke med det samme, den var gal, siger han.

Efter styrtet måtte den hollandske stjerne holde sig af cyklen i fire dage, inden han forsøgte at træne igen. Smerten i knæet var dog for stor, så det blev til yderligere fem-seks dages pause.

Han indrømmer i samme ombæring, at sæsonen var tæt på at slutte med det uheldige styrt.

- Min cyklecross-sæson var allerede meget kort, så jeg ville have misset hele juleperioden - og så havde jeg måske valgt helt at droppe sæsonen.

Håber at overraske

Van der Poel har med andre ord ikke haft den perfekte optakt til søndagens løb.

Konkurrenten Wout Van Aert er til gengæld i forrygende form og kommer med tre sejre i bagagen. De to har delt de seneste syv VM-titler mellem sig, men van der Poel forventer ikke at kunne konkurrere med belgieren med det samme.

- Jeg ved ikke, om jeg allerede nu har benene til at følge med ham. Men jeg bør være i stand til at sidde med i gruppen bag ham. Forhåbentlig kan jeg overraske mig selv, siger han.

Van der Poel og Van Aert brød igennem som cross-ryttere og har siden holdt formen ved lige ved at deltage i løbene, når landevejssæsonen ligger stille.