Cykling

To danskere på liste over årets 10 bedste præstationer

Cyclingweekly har kåret de 10 bedste cykelmomenter i 2021, og to af disse højdepunkter er leveret af danskere.

Der var været god grund til at juble som dansk cykelfan for resultaterne i 2021.

Det er nemlig blevet til adskillige danske sejre og store resultater, og det gør 2021 til en af de mest succesrige danske sæsoner set med danske briller nogensinde.

Det store cykelmedie CyclingWeekly har udvalgt 10 højdepunkter for sæsonen, der skilte sig særlig ud, og her er der to danskere på listen.

Magnus Cort – Vuelta a Espana, 6. etape

- Da Magnus Cort angreb i udbrydergruppen halvanden kilometer fra toppen af Alta de la Montana de Sullera lignede det mere sidste stød fra et dødsdømt udbrud, end det var et vindende angrebstræk, skriver mediet.

- Imod oddsene hang danskeren ved på den stejle stigning og havde stadig et lille hul, da Primoz Roglic lancerede sin sprint 200 meter fra målstregen. Han vandt med et sekund på et tidspunkt, hvor så mange andre ville kommet til kort.

- Cort fortsatte og vandt yderligere to etapesejre i Vuelta, men denne sejr forblev hans bedste.

Danskeren var stærk nok til at holde alle bag sig på den afsluttende stigning. Video: Jonas Kjærsgaard

Michael Mørkøv – Tour de France, 13. etape

- Én slående ting ved Mark Cavendishs historieskrivning ved Touren denne sommer var, at der ikke var øjeblikke, hvor han skulle igennem smalle huller eller lave akrobatisk manøvre for at komme frem. Dette skyldes hans fantastiske lead-out-tog – og i særdeleshed Michael Mørkøv, som leverede et mesterværk på 13. etape, skriver CyclingWeekly.

- Det beviser Mørkøvs mentale styrke, at han forblev rolig, hvor holdet lidt atypisk mistede kontrol på den sidste kilometer. Han surfede fra hjul til hjul og hold Cavendish ude af problemer. Det beviser også at rene fart, at han blev toer på etapen, efter han havde afsluttet sit leadout.

Den britiske sprinter Mark Cavendish har tangeret Eddy Merckx' legendariske rekord på 34. Tour de France-sejre. Video: TV 2 SPORT

På listen over store højdepunkter for 2021 har Cyclingweekly blandt andet også Tadej Pogacars sejr på 8. etape i Tour de France, Julian Alaphilippes VM-titel samt Mathieu van der Poels sejr i Strade Bianche.

Danmark slutter som nation året af som nummer syv på UCI’s verdensrangslite.