Cykling

Alaphilippe: - Man skal være masochist for at være cykelrytter

I et interview med den franske cykellegende Bernard Hinault fortæller Julian Alaphilippe om vigtigheden af at nyde smerten, når man cykler.

2021 har været en succes for Frankrigs største aktive cykelstjerne, Julian Alaphilippe.

Den franske puncheur vandt blandt andet 1. etape af Tour de France og VM i linjeløb i løbet af sæsonen.

Folk glemmer lidt, hvor svært det er at vinde en etape i en Grand Tour

Julian Alaphilippe

I en samtale med den seneste franske Tour de France-vinder Bernard Hinault for avisen L'Équipe fortæller Alaphilippe om en af de vigtigste egenskaber, hvis man vil opnå succes som cykelrytter.

- Man skal elske at lide for at vinde cykelløb. Man skal kunne grave dybt ned i smerten for at opnå de store ting. Ja, man skal være masochist for at være cykelrytter, for det er så hård en sport. Den person, der siger, han ikke kan lide smerte får ikke en god karriere. Man kan arbejde med det til træning, men meget af det er psykisk, siger Alaphilippe til L'Équipe ifølge Cyclingnews og uddyber:

- Man skal hele tiden gå endnu længere for at overskride sine grænser. Alle træner hårdt i dag, og alle holdene er på det højeste niveau. Det er hovedet, der gør forskellen, siger verdensmesteren.

Drømmen om triumfen i Paris svinder ind

I interviewet med Bernard Hinault blev samtalen uundgåeligt også hurtigt sporet ind på Alaphillipes mulighed for en dag at vinde Tour de France.

En bedrift, ingen franskmand har opnået siden 1985, hvor Bernard Hinault selv stod øverst på skamlen i Paris.

Og selvom Alaphilippe i 2019 nærmede sig den ultimative triumf med en femteplads i løbet, er drømmen de seneste år svundet lidt ind. Specielt fordi en ny og yngre generation er trådt ind på scenen.

- Hvis det sker, sker det. Jeg er stadigvæk motiveret for at være med i Tour de France, men jeg er næsten 30 år gammel. Nu er der 22-årige, der kommer ind og ender på podiet i deres første tre-ugers løb. Ryttere som Pogačar, der vinder overalt - hele tiden, siger Alaphilippe i interviewet.

Den franske stjerne fortæller videre, at det er rigeligt svært bare at vinde en etape i Tour de France, da niveauet er tårnhøjt.

- Jeg sammenligner mig ikke med dem. Jeg forsøger at opbygge den bedste karriere overhovedet muligt. Folk glemmer lidt, hvor svært det er at vinde en etape i en Grand Tour. Det generelle niveau er ekstremt højt. I starten af ​​hvert løb er det en krig. Jeg holder bare fokus på det, jeg er bedst til, og jeg vil gerne kunne nyde det, for det er kun sport. Man vil altid gerne gøre det bedre, og det er normalt, men der er også liv ved siden af, slutter Alaphilippe.

I løbet af sin karriere har Alaphilippe vundet imponerende 37 løb, hvoraf det blandt andet er blevet til seks etapesejre i Tour de France og to VM-triumfer i linjeløb.