Cykling

- Jeg vil undgå at virke som en grædende lille taber

Simon Clarke er frustreret over, at der ikke er havnet nogen tilbud på hans bord.

Da Qhubeka NextHash måtte opgive at forene økonomien med World Touren kort før jul, efterlod det flere ryttere i fortvivlelse.

Australske Simon Clarke er en af dem. Han var blandt de fem ryttere, der havde kontrakt for 2022, men nu må han finde en ny arbejdsgiver. Det har dog vist sig at være svært for den 35-årige rytter, der har kørt Tour de France seks gange.

- Jeg vil undgå at virke som en grædende lille taber, men jeg vil have, at folk skal vide, jeg ikke er klar til at stoppe karrieren og stadigvæk kigger efter et hold.

- Jeg havde håbet, at det ville hjælpe mig med at finde en plads et sted, at min rangering appellerer til en masse hold, siger Simon Clarke til Cyclingweekly om sin placering som nummer 219 i verden.

Sådan er det ikke gået indtil videre, og Clarke kan dermed blive tvunget på pension. Kun 7 af de 27 ryttere, der kørte for holdet i 2021-sæsonen, har fundet en plads på World Touren.

Troede på overlevelse

I flere måneder kæmpede holdet med at få den nødvendige hovedsponsor, der skulle sikre holdets overlevelse på øverste niveau.

Hvis der ikke er kommet noget i slutningen af januar, bliver Tour Down Under mit sidste løb

Simon Clarke

Her var holdejer Douglas Ryder en vigtig brik. Og Simon Clarke tvivlede ikke på noget tidspunkt på, at det hele nok skulle løse sig.

Desværre for Simon Clarke tog han fejl. Tilbage står han uden tilbud, og det nager ham

- Faktum er, at jeg lige nu står ved en skillevej uden tilbud. På daglig basis ringer folk til mig og siger, de ikke kan forstå, at en rytter af min kaliber ikke har et hold.

- Min træner fortæller mig hver dag, han ikke kan greje den situation, jeg er havnet i, siger australieren.

Clarke har planer om at køre flere løb til januar i Australien, hvor han lige nu befinder sig - heriblandt de nationale mesterskaber.

Flere muligheder, hvis han stopper

Skulle det ikke lykkes at finde et hold på øverste niveau, har han allerede nu muligheder for, hvad fremtiden kunne bringe. Problemet er bare, at han ikke er klar til det skridt.

Alligevel er han indstillet på, at det hele kan ende, som han mindst ønsker det.

Hvis der ikke er kommet noget tilbud mod slutningen af januar, bliver Tour Down Under hans sidste løb.

- Jeg er taknemmelig for den karriere, jeg har haft, men det ville være træls, hvis jeg skal slutte på den her måde, siger Simon Clarke.

Simon Clarke vandt 5. etape i Vueltaen, hvor Kwiatkowski mistede førertrøjen Video: TV 2 SPORT

Clarkes karriere i tal

  • To etapesejre i Vuelta a España (2012 og 2018)
  • 15 gange har han deltaget i en Grand Tour
  • Nummer to i Amstel Gold Race (2019)
  • Nummer syv ved VM i landevejscykling (2013)

Danskerne Emil Vinjebo og Andreas Stokbro var også blandt de ryttere, der blev ramt af holdets manglende sponsorkroner. Førstnævnte skal køre for Riwal Cycling Team, mens Stokbro for nu er uden en arbejdsgiver.