Cykling

- Min krop er 41 år, men mit hoved siger, jeg er 23

Alejandro Valverde stopper som professionel cykelrytter efter 2022-sæsonen, selvom han føler, han godt kunne have fortsat.

Når 2022-sæsonen går i gang, kan han fejre sit 20-års jubilæum som professionel cykelrytter.

Alejandro Valverde har en stor og gloriøs karriere bag sig, men når 2022 går på hæld, er det også slut. Valverde vil prioritere sin familie samt sit mentale og fysiske overskud. Dog føler han sig ikke selv som en aldrende rytter på 41.

- Jeg ved, det er min alder, og at min krop er 41 år gammel, men mit hoved tænker, som om jeg kun er 23. Fysisk har jeg det meget godt og er motiveret efter at vinde flere løb, siger han til spanske AS.

- Jeg er meget bevidst om det skridt, jeg skal til at tage. Jeg ville ikke trække mig tilbage i 2020 på grund af coronapandemien eller på grund af min skade under Vueltaen i 2021. Men det er snart ved at være tid, og jeg er meget stolt af det, jeg har opnået. Jeg ændrer ikke min mening.

Alejandro Valverde forklarer, at hans familie nok vil synes, at det er lidt mærkeligt, at han kommer til at være mere hjemme. Dog glæder han sig til at være mere sammen med dem.

- Det var svært for mig at tage væk i uger og måneder, da de var små. Det koster på det mentale og fysiske, og det gør, at beslutningen er taget, siger han.

Får rolle som ambassadør - måske sportsdirektør

I starten af september fortalte han, at han forlængede karrieren til og med 2022. Nu forklarer han, at han ikke stopper brat i cykelsporten ved udgangen af 2022.

- Jeg har en kontrakt til og med 2023, men til sidst vil jeg gå ind i en ambassadørrolle, hvor jeg også sætter mig i sportsdirektørbilen.

Spanieren debuterede på cykelsportens øverste niveau i 2002, hvor han fik kontrakt hos storholdet Kelme - Costa Blanca. Og siden da har han skrevet sig ind i historiebøgerne som en af de største ryttere nogensinde.

Alejandro Valverde har i karrierens løb vundet en lang række store cykelløb. På den lange liste af sejre kan man eksempelvis finde fem triumfer i Fléche Wallonne, fire sejre i Liége-Bastogne-Liége, 12 etapesejre i Vuelta a España og én samlet sejr i det tre uger lange spanske etapeløb.

Derudover formåede han i 2018 at vinde verdensmesterskabet i linjeløb.