Cykling

Ekspert er vild med Corts beslutning

Magnus Cort vil gå all-in på de store endagsløb i 2022. Det står i kontrast til de etapesejre, han flittigt jagtede sidste sæson.

Hvorfor lave om på noget, der fungerer?

Sådan kunne man nemt spørge, efter nyheden om at den danske cykelrytter Magnus Cort ville skifte fokus fra etapesejre til endagsløb.

Men når man er god til så mange ting på en cykel, som Magnus Cort er, giver det måske fint mening at rotere lidt i sine fokuspunkter.

Og spørger man TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen er det en rigtig god beslutning, Cort har taget.

- Jeg skulle lige til at sige "endelig", fordi jeg længe har talt for, at han er en af dem, som burde kunne vinde løb som Milano-Sanremo. Jeg synes, han skal fokusere på et løb som det. Det ligger simpelthen lige til højrebenet for ham.

- Han kan klatre de her små stigninger, og når der er 40 mand i en spurt, er han altså en af de hurtigste i verden, siger Rolf Sørensen.

Ikke mange, der er hurtigere end ham

Magnus Cort har haft karrierens mest succesfulde år med fem sejre, hvoraf tre af dem kom i det store spanske etapeløb Vuelta a Espana.

Og på trods af at den 28-årige bornholmer nu skifter fokus, tror Rolf Sørensen ikke helt, at han vil slippe sit tag i etapeløbene.

- Der er ingen tvivl om, at han har fundet en rigtig god vej i det her. Han har vundet etaper i stort set alle de store etapeløb og også de lidt mindre som Paris-Nice. Det kommer han også stadigvæk til, siger eksperten.

Igen fremhæver han dog, hvorfor Magnus Cort også vil blive dominerende i endagsløbene.

- I et løb som Milano-Sanremo er det otte ud ad af ti gange en minimeret spurt, og her kan altså godt køre op over sammen med de bedste. Det skal han kunne.

- Det er et langt løb, men det magter han også. Og så er der bare ikke ret mange, der er hurtigere end Magnus i en restriktiv gruppe, siger Rolf Sørensen.

Eksperten forklarer samtidig, at Corts udmelding ikke kommer til at påvirke måden, hvorpå konkurrenterne kigger på ham.

I stedet skal fokus være på, at holdkammeraterne gør alt, hvad de kan, for at placere Cort de rigtige steder på de rigtige tidspunkter.

Milano-Sanremo køres den 19. marts 2022.