Cykling

Magnus Cort skifter fokus i 2022

Magnus Cort glæder sig til den kommende sæson, hvor danskeren vil satse på endagsløb. Her bliver Milano-Sanremo det første store sæsonmål.

"Lad være med at reparere det, hvis det ikke er gået i stykker"

Sådan lyder en lidt rusten oversættelse af et engelsk udtryk, der handler om, at man skal fortsætte med at gøre det, der virker.

Et udtryk, Magnus Cort umiddelbart ikke har tænkt sig at efterleve i den kommende sæson.

Et stort endagsløb er det, jeg drømmer om, og det er det, vi går efter

Magnus Cort

For på trods af karrierens mest succesfulde år med fem sejre, hvoraf tre af dem kom i Vuelta a Espanä, skifter danskeren fokus i 2022.

I stedet for at jagte etapesejre bliver fokus på de allerstørste endagsløb. Det fortæller Magnus Cort til TV 2 Bornholm.

- De få løb, jeg virkelig har sat kryds ud for, er endagsløbende. Det bliver lidt en ny satsning i forhold til de sidste to år, og det bliver Milano-Sanremo, der får det første store kryds i kalenderen, siger Magnus Cort.

Det italienske endagsløb og monument Milano-Sanremo nævner Cort flere gange, og løbet bliver også forårets største fokus for danskeren. Og selvom det bliver svært at vinde, har Cort tiltro til sig selv.

- Det er svært at håbe at vinde et monument, og specielt Milano-Sanremo ses som det nemmeste at gennemføre, men det sværeste at vinde. Men selvfølgelig tror jeg på, det kan lade sig gøre, for ellers ville jeg ikke have det som mål, siger Cort.

Han fortæller også, at brostensklassikerne ikke er på danskerens løbsprogram, men at der i stedet er andre endagsløb i fokus.

Danskeren har deltaget i Milano-Sanremo de seneste fem år, hvor hans bedste resultat er en ottendeplads i 2018. I denne sæson blev Cort nummer 62 i det prestigefyldte løb.

Mangler at vinde endagsløb

Blandt årsagerne til valget om at skifte fokus i 2022 ligger en erkendelse af, at store sejre i endagsløb er noget af det, Cort mangler på sit ellers imponerende CV.

Det er også derfor, han satser benhårdt på et løb som Milano-Sanremo i den kommende sæson.

- Det er selvfølgelig ikke nemt at vinde, men det er ligesom et endagsløb på den skala, jeg mangler, når jeg ser tilbage over min resultatliste. Et stort endagsløb er det, jeg drømmer om, og det er det, vi går efter, siger danskeren.

Magnus Cort frygter ikke, at der ikke kommer nogle triumfer i 2022, for det plejer der altid at gøre. Han glæder sig også over, at han har sit holds fulde opbakning til at jagte resultater i de store endagsløb i den kommende sæson​.