Cykling

Uventet hjælp overvælder Schlecks hold – fik besynderlig afvisning

Den seneste uge har været en sand rutsjebanetur for Andy Schlecks cykelhold, men nu tyder det på, at situationen er endt lykkeligt.

Cykelholdet Andy Schleck-CP NVST-ImmoLosch har haft en både atypisk og turbulent uge.

For det kvindelige kontinentalhold, der har Andy Schleck som ejer, har været i konflikt med UCI omkring designet af holdets cykeltøj til den kommende sæson.

Vores ryttere er overvældede over den hjælp, I har givet os

Kilde Andy Schleck-CP NVST-ImmoLosch

UCI godkendte nemlig ikke designet til Andy Schleck-CP NVST-ImmoLoschs tøj til 2022-sæsonen. Årsagen var, at tøjet mindede for meget om tre af World Tour-holdenes design, og derfor måtte Andy Schleck-CP NVST-ImmoLosch finde på noget andet.

En besked Andy Schleck bestemt ikke havde forventet at få. Specielt fordi holdet ikke havde lavet om i designet fra 2021-sæsonen.

- Vores hold var meget overrasket, for vi er det eneste af de fire hold, der ikke har ændret farverne på vores design i forhold til trøjen fra 2021. Uagtet at vores hold var det første af alle UCI-hold med det her design, blev vi stadig afvist. Det efterlader os med en ærgerlig følelse - specielt fordi vores tøj allerede er produceret, skriver Andy Schlecks hold i et opslag på Facebook.

De tre World Tour-hold, der havde lignende design er SD Worx, UAE Team ADQ og Human Powered Health. Det er specielt farverne pink, orange og gul, der går igen i designet for alle holdene. Se de fire trøjedesigns nedenfor.

Omverdenen rækker ud

Men på trods af både klager og stor undren var Andy Schleck og kompagni altså efterladt med bunker af lækkert cykeltøj, som de nu ikke kunne bruge.

Derudover var holdet også nødsaget til at lave et nyt design og indkøbe nyt cykeltøj. En dyr forretning for et hold, der i forvejen ikke opererer med det største budget.

Derfor annoncerede Andy Schleck-CP NVST-ImmoLosch også, at man ville forsøge at sælge noget af det afviste cykeltøj i håbet om at vinde lidt at det tabte tilbage. Der blev oprettet et opslag på Facebook, hvor priser på tøjet fremgik, og så kunne alle, der havde lyst ellers bidrage.

Den opfordring var ikke mange timer gammel, før det luxembourgske kontinentalhold noget overraskende kunne meddele, at alt det afviste tøj nu var udsolgt.

- Det afviste tøj er udsolgt. Tak for den store støtte. Det er en kæmpe hjælp for vores hold, og vores ryttere er overvældede over den hjælp, I har givet os. Vi glæder os til at se jer i tøjet. Tak - tusind tak, skriver holdet i et opslag på Instagram.

Efter afvisningen af det oprindelige tøj har Andy Schleck-CP NVST-ImmoLosch allerede offentliggjort det nye design, der er blevet godkendt af UCI. Her er sort i stedet blevet en dominerende faktor i designet.