Cykling

- Jeg snød døden – igen, siger Jan Ullrich

Jan Ullrich forklarer, at han ikke er faldet tilbage i alkohol- og stofproblemer, men at han i stedet blev ramt af en blodprop.

Det gav et gisp hos de tyske cykelfans.

Det tyske medie Bild berettede nemlig i sidste uge, at den tidligere cykelstjerne Jan Ullrich havde fået et tilbagefald i forbindelse med alkohol- og stofproblemer og var indlagt på et hospital i Mexico.

Men nu fortæller 48-årige Jan Ullrich til samme medie, at dette ikke var tilfælde. Dog frygtede han for sit liv.

- Jeg fik en blodprop og en meget alvorlig blodforgiftning. Jeg snød døden – igen, siger han til Bild.

- For at aflive alle spekulationer: Jeg blev testet for stoffer i starten af behandlingen, og testen var selvfølgelig negativ.

Sport1 har været i kontakt med kilder omkring Ullrich, der bekræfter dette.

Jan Ullrich vil derudover ikke kommentere på sit helbred, men forklarer, at han skal forblive i behandling indtil starten af januar. Han er dog kommet tilbage til Europa

Tyskeren forklarer videre, at han også har haft besøg af sin ven og tidligere konkurrent Lance Armstrong, der også besøgte og hjalp ham i 2018, da tyskere var i store problemer.

Døde næsten i 2018

Her klæbede de dårlige og negative overskrifter nemlig til tyskeren.

I 2018 havde Ullrich alkohol- og narkotikaproblemer, og han hævder, at han næsten døde på det tidspunkt.

Både Armstrong og Ullrich har været involveret i dopingskandaler, og begge har indrømmet at have benyttet sig af doping i deres aktive karriere.

Jan Ullrich kørte fra 1995 til 2006 for det, der først hed Team Telekom og siden skiftede navn til T-Mobile. I 2003 tog han en afstikker til Team Bianchi for derefter at vende tilbage til T-Mobile året efter.