Cykling

Verdensmester stadig i koma - skal overflyttes med fly

Amy Pieters bliver flyttet med fly fra Spanien til Holland.

Det var en trist nyhed, der ramte cykelsporten lillejuleaften 2021.

Her meddelte det hollandske cykelforbund, at VM-guldvinderen fra banen, Amy Pieters, var blevet slået bevidstløst og senere opereret i hovedet som følge af et slemt styrt i Calpe.

To dage senere stod det klart, at Pieters var i kunstigt koma, og det er den hollandske stjerne stadig her den 5. januar. Heldigvis er der opløftende nyt.

- Pieters trækker nu vejret selvstændigt, og bedøvelsen er blevet reduceret. Hendes tilstand er stabil men uændret. Det er først, når hun vågner op, at lægerne kan få et indtryk af skadens følger, skriver holdet på sin hjemmeside.

Pieters er tilknyttet holdet SD Worx, der i samme omgang skriver, at Pieters bliver flyttet fra Spanien til Holland.

De skriver, at hun bliver flyttet til sit hjemland torsdag med et fly, hvor et hold af specialister vil hjælpe med overflytningen.

Store sejre på banen og landevejen

Amy Pieters har flere store resultater fra både banen og landevejen.

Det seneste store resultat kom i oktober, hvor hun for tredje år i træk vandt VM-guld sammen med Kirsten Wild i parløb.

På landevejen vandt hun i 2021 det hollandske mesterskab, hvor hun sejrede med 2 minutter og 27 sekunder ned til nummer to og tre. Hun vandt også endagsløbet Nokere Koerse.

Hun kører til daglig for SD Worx, men har tidligere kørt sammen med de danske ryttere Amalie Dideriksen og Annika Langvad på Boels-Dolmans-holdet.