Cykling

Corona fylder hos ny World Tour-dansker - sover på madras på gulvet

Julius Johansen glæder sig over hverdagen på sit nye hold Intermarchè Wanty Gobert, men han har været udfordret af coronasituationen i Spanien.

- Jeg er sprunget ud på dybt vand, men jeg håber, jeg kan lære at svømme.

Sådan lød det tilbage i september fra Julius Johansen, efter han kunne fortælle, at han netop var flyttet til Spanien, og at han ved sæsonens afslutning skiftede til det belgiske World Tour-hold Intermarchè Wanty Gobert.

Og siden da har den unge dansker lært at svømme. For på trods af at være ordblind og bøvle med engelsk er Julius Johansen og kæresten faldet godt til i det spanske. Men den nye tilværelse er ikke helt uden udfordringer, for en ubekendt faktor blussede pludselig op.

- Coronasituationen hernede har givet en del udfordringer. Lukkede butikker og leveringsforsinkelser har gjort det svært at købe ting. Derfor er vi fortsat uden både spisebord og stole i vores lejlighed. Vi sover også stadigvæk på en madras på gulvet, men det er heldigvis en god madras, griner Julius Johansen.

Og på trods af en fortsat halvtom lejlighed er den unge dansker faldet godt til i Spanien.

- Det har været for fedt, for det giver jo nogle virkelig gode træningsmuligheder. Jeg håber, det kan være med til at udvikle mig yderligere og klæde mig bedre på til min første sæson på World Touren.

Føler sig hjemme på belgisk hold

Julius Johansen har efter skiftet fra norske Uno-X Pro Cycling Team også skulle tilvænne sig en hverdag på et cykelhold fra øverste hylde. Heldigvis er danskeren faldet godt til på Intermarchè Wanty Gobert, hvor han allerede nu føler sig hjemme.

- Folk er virkelig søde og rare. Da jeg er ordblind, er jeg ikke så god på engelsk, men det har ikke været et problem for nogen på holdet. Google Translate har virkelig hjulpet mig meget, så jeg er ikke blevet misforstået endnu.

Jeg skal ikke køre Tour de France

Julius Johansen

I december var danskeren på sin første træningslejr med holdet, og det var en god oplevelse.

- Det var sgu fedt. Det virker generelt til at være et rigtig godt hold for mig, og vi har sammen lagt en god plan for min sæson. Og så er der bare virkelig god stemning på holdet, og det betyder alligevel en del, siger den 22-årige enkeltstartsspecialist.

Drømmer om Grand Tour-debut

Til den kommende sæson er det planen, at Julius Johansen primært skal lære og få erfaring. Derfor er han også påpasselig med de personlige ambitioner, men han tillader sig alligevel at drømme lidt.

- Jeg håber, at jeg kan få hævet mit bundniveau i år, for det har tidligere været min store udfordring. Og så håber jeg selvfølgelig, at der bliver plads til, at jeg kan komme i nogle udbrud. Det er en af fordelene ved at køre på et lille World Tour-hold - at man ofte kan køre i udbrud.

Adspurgt om han tillader sig at håbe på deltagelse i dette års Tour de France, der starter i Danmark, er svaret tydeligt.

- Jeg skal ikke køre Tour de France. Det er rimelig fastlagt, og det er slet ikke noget, vi har snakket om på holdet, siger han og ser i stedet en anden Grand Tour som en mulighed.

- Jeg håber lidt på, at hvis jeg kører flot i første halvdel af sæsonen, at jeg kan komme med i overvejelserne omkring Vuelta a España. Det kunne være fedt, men lige nu fokuserer jeg bare på de kommende måneder, siger Julius Johansen.

Den 22-årige dansker har kontrakt med Intermarchè Wanty Gobert de kommende to sæsoner, og planen er, at han skal indlede sin sæson i starten af februar.