Tour de France

Groenewegen er garanteret Tour-comeback

Dylan Groenewegen kan igen se frem til at køre verdens største cykelløb, der i 2022 begynder i Danmark.

Efter en problemfyldt periode kører det efterhånden for Dylan Groenewegen, der til sommer er tilbage i verdens største cykelløb efter at have misset de seneste to udgaver af løbet.

Groenewegen er sikker på en Tour de France-udtagelse hos BikeExchange-Jayco, fortæller han til Wielerflits.

- Jeg elsker Touren, og jeg er virkelig glad for, at jeg kan vende tilbage til løbet i år, udtaler han.

Den 28-årige topsprinter har kørt Tour de France fire gange, men senest i 2019.

  • 2016: Bedste resultat var en fjerdeplads
  • 2017: En etapesejr
  • 2018: To etapesejre
  • 2019: En etapesejr

Siden 2019 er han blevet fravalgt til Tour de France, fordi hans daværende hold Jumbo-Visma har satset på at præstere i klassementet frem for at køre hollænderen frem i massespurterne.

I 2020 nåede Groenewegen karrierens absolutte lavpunkt, da han i Polen Rundt forårsagede et meget voldsomt styrt, der sendte Fabio Jakobsen i koma. Det medførte en karantæne til Groenewegen, der udløb umiddelbart inden Giro d’Italia 2021, hvor hollænderen kørte sig til fire top-ti-placeringer, inden han udgik efter 13. etape. Derefter vandt Groenewegen to etaper i Wallonien Rundt og én i Danmark Rundt i fjor.

God fornemmelse

Ved årsskiftet byttede han Jumbo-Visma ud med BikeExchange-Jayco, hvor Christopher Juul-Jensen også kører, for at komme til at køre Tour de France igen. Det ønske går i opfyldelse i sommeren 2022.

- Jeg er glad for mig valg. De vil gøre alt, hvad de kan, for at støtte mig i massespurterne, og de er allerede fuldt engagerede i det. De tænker på alt, hvad der følger med i en spurt, og så viser de mig en masse tillid. Det giver mig en god fornemmelse, siger Groenewegen efter sin første træningslejr med BikeExchange.

Groenewegens kontrakt med BikeExchange-Jayco løber over tre år, og hvad Fabio Jakobsen angår, så fik han også comeback i cykelsporten i 2021. Han brillerede også med to sejre i Wallonien Rundt og hele tre etapesejr og pointtrøjen i Vuelta a España. Derudover vandt han de belgiske endagsløb Gooikse Pijl og Eurométropole Tour.