Cykling

Asgreen oplever markant ændring i feltet

Kasper Asgreen er lige nu på træningslejr med resten af Quick-Step-holdet. Dagene i Calpe er første programpunkt i 2022, der gerne skal minde om 2021.

Under solens stråler træder Kasper Asgreen året ind i det østlige Spanien.

Sammen med holdkammeraterne på Quick-Step Alpha Vinyl Team er det tid til at se frem mod en ny sæson – den svære efterfølger til succesåret 2021, hvor han vandt tre internationale sejre plus endnu et danmarksmesterskab i enkeltstart.

Men 2021 var måske også året, hvor kraftværket fra Kolding oplevede toppen af opmærksomhed fra konkurrenterne. Flere og flere holder øje med ham, fordi han slet og ret har været så god, at det er nødvendigt for dem, og derfor var den forgangne sæson en lille smule sværere end tidligere.

- Det var den måske nok, ja. Men jeg tror også, at jeg var rimelig markeret til klassikerne sidste år. Hvor meget anderledes det bliver, ved jeg ikke. Det må vi se, når jeg kommer ud i feltet og mærker det, siger Kasper Asgreen til TV 2 SPORT.

- Det har ændret sig de sidste par år, men jeg tror ikke, at der er sket det store fra sidste år og til i år. Men over de sidste par år har det i hvert fald ændret sig markant, tilføjer han.

I 2021 besteg Kasper Asgreen karrierens resultatmæssige højdepunkt, da han vandt monumentet Flandern Rundt efter at have kørt fra både Wout van Aert og Mathieu van der Poel.

Asgreens 10 første sejre

  1. Tour of California, 2. etape i 2019
  2. DM i enkeltstart i 2019
  3. Deutschland Tour, 3. etape i 2019
  4. Kuurne-Bruxelles-Kuurne i 2020
  5. DM i 2020
  6. DM i enkeltstart i 2020
  7. E3 Saxo Bank Classic (Harelbeke) i 2021
  8. Flandern Rundt i 2021
  9. Volta ao Algarve em Bicileta, 4. etape i 2021
  10. DM i enkeltstart i 2021

Er der mere fokus på dig og flere forventninger til dig i år?

- Ja, det er der måske nok. Men når man kører på et hold med så mange gode cykelryttere, er det ikke, fordi der er et kæmpestort pres eller fokus på en bestemt rytter. Det tager lige toppen af det, at vi er så mange, der kan præstere i de cykelløb, jeg også gerne vil præstere i, siger Kasper Asgreen.

Får debut i Amstel Gold Race

Ud over fire sejre kørte Kasper Asgreen sig til en række top-10-placeringer i 2021. Derfor har han ikke tænkt sig at ændre ret meget på tilgangen til sporten.

- Min forberedelse er nogenlunde den samme, og målene er nogenlunde de samme. Det eneste nye element er, at jeg skal prøve at køre Amstel Gold Race, siger Asgreen.

Gør du dig nogle tanker om, hvad der skal til, for at året har været succesfuldt for dig?

- Ja, det gør jeg selvfølgelig. Men der er ikke et specifikt resultat eller en specifik ting, der skal til, før det er en succes. Sæsonen kan sagtens have været en succes, hvis jeg opnår noget andet end det, jeg lige satte mig for, da vi startede. Så længe jeg har det sjovt med det – det er derfor jeg kører på cykel, er det vel en succes, kan man sige.

Kasper Asgreens sæsonplanlægning har forårsklassikerne, Tour de France og VM som højdepunkterne. Dermed er der på papiret lagt op til en gentagelse af 2021, så nu er det ’bare' op til Asgreen at føje flere punkter til sit palmarés.