Tour de France

Vingegaard-udmelding er strategisk, siger ekspert

Tirsdag blev det offentliggjort, at Jonas Vingegaard får en delt kaptajnrolle ved årets Tour de France sammen med holdkammeraten Primoz Roglic.

Sidste år blev han nummer to, og når Danmark til sommer skyder dette års Tour de France i gang, skal han igen forsøge at køre med om de sjove placeringer.

25-årige Jonas Vingegaard er nemlig blevet udtaget til Touren som delt kaptajn med Primoz Roglic. Det meddelte danskerens hold Jumbo-Visma tirsdag.

Det er nok også en strategisk udmelding

Cykelekspert Rolf Sørensen om Jumbo-Vismas tidlige kaptajn-offentliggørelse

Og det glæder TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen, selvom han ikke just er overrasket.

- Jeg tror, at jeg havde forventet det. Rent sportsligt levede han op til det allerede sidste år. Måske havde jeg nok troet, at de ville have ventet med at melde det ud, indtil det gav sig selv i løbet af Tour de France for at tage presset lidt af ham.

- Men det er jo helt fantastisk, hvis de lægger det pres på ham, og han kan magte det. Det er bare endnu en dimension på, at han er klar, og det er simpelthen så spændende, det der er i vente, siger Rolf Sørensen.

To mand mod favoritten

Udmeldingen fra det hollandske cykelhold kommer med lidt under et halvt år til Tour-starten.

Og ifølge Rolf Sørensen kunne de sagtens have ventet et stykke tid med at melde det ud.

Når de dog alligevel vælger at gøre det allerede nu, er det ikke helt tilfældigt, vurderer han.

- Det er nok også en strategisk udmelding. Det er måske den duo, som kan slå Tadej Pogacar, og det er ham, der skal slås, efter hans to sejre de sidste to år.

- Så det har også noget med det at gøre. De har på den måde to mand, der kan gå ind og tage den duel med Pogacar, siger eksperten.

Har han en chance?

Sidste år endte Jonas Vingegaard som kaptajn på det hollandske storhold, da Primoz Roglic måtte udgå af løbet.

Det klarede danskeren i fornem stil, men i årets udgave bliver det formentlig et anderledes løb, da han skal dele kaptajnrollen med netop Roglic.

Roglic, der ifølge Rolf Sørensen også stadig er det største navn.

- Det er klart, at Roglic stadig er eksperten. Ligegyldigt hvad har han vundet så mange etapeløb. Han har nærmest vundet alle udover Tour de France, siger Rolf Sørensen.

Samtidig understreger han, at Jonas Vingegaard langt fra er afskrevet en podieplads, som den han leverede sidste år.

- Selvfølgelig håber vi det alle sammen. Det var en overraskelse for de fleste sidste år – nok også for ham selv. Men han har potentialet. Det har han vist. Så jeg tror virkelig på, det kan lade sig gøre en gang til, siger Rolf Sørensen.

Tour de France begynder 1. juli med tre etaper i Danmark. Sidste etape køres 24. juli.