Cykling

Bernal tæt på at blive lam i begge ben: - Alting skal nok ordne sig

Der er fortsat stor tvivl om Egan Bernals kommende cykelsæson.

Tidligere Tour de France-vinder Egan Benal var i 95 procents risiko for at blive lam i begge ben efter et alvorligt styrt under en træningstur i Colombia.

Det skriver den 25-årige cykelrytter i et opslag på det sociale medie Instagram.

- Efter at have haft en risiko på 95 procent for at blive lam i begge ben og næsten miste livet i færd med at gøre det, jeg elsker, vil jeg i dag gerne takke Gud, Sabana Universitetshospital og alle dets specialister for at gøre det umulige, min familie og alle jer, skriver Bernal.

- Jeg er stadig indlagt på intensiv, men stoler på, at alting nok skal ordne sig.

Kolliderede med bus

Ulykken skete 24. januar, da Egan Bernal styrtede efter at have kollideret med en bus under en træningstur i Colombia. Bernal kørte direkte ind i bagenden af bussen.

Herefter blev han bragt på hospitalet og opereret.

Ud over en rygoperation er cykelrytteren blevet behandlet for en kollapset lunge, en brækket knæskal og en brækket lårbensknogle i højre ben.

Mangler stadig to operationer

Der har siden ulykken været store spekulationer om, hvorvidt Egan Bernal ville komme sig ovenpå ulykken.

Men nu har han altså givet lyd fra sig på Instagram, og det er umiddelbart gode nyheder.

Sabana Universitetshospital, hvor han er indlagt, oplyser desuden i en officiel udtalelse, at Bernal er i bedring, men at han stadig mangler to operationer for mindre skader på sin højre hånd og i munden.

Der er dog fortsat stor tvivl om Egan Bernals kommende cykelsæson. Planen var, at han skulle deltage i årets Tour de France som et af årets helt store mål.

I det sydamerikanske hjemland var der i starten ikke blot bekymringer for, om cykelstjernen kunne fortsætte sin karriere, men også om han overhovedet kommer sig ovenpå ulykken.

Egan Bernal vandt i 2019 Tour de France, og i 2021 stod han øverst på skamlen i Giro d'Italia.