Cykling

- Det føles som første skoledag, siger Fuglsang forud for debut

Onsdag kører Jakob Fuglsang sit første løb for sin nye arbejdsgiver, Israel - Premier Tech, og den danske stjerne glæder sig.

- Det føles som første skoledag at skulle stå på startstregen iført Israel - Premier Techs farver for første gang.

Sådan lyder det fra 36-årige Jakob Fuglsang, der efter ni succesfulde år på Astana har rystet posen og skiftet arbejdsgiver. De kommende tre år skal den danske stjerne nemlig køre for Israel - Premier Tech, hvor også Mads Würtz befinder sig.

Og nu står Fuglsang så endelig over for sin debut for World Tour-holdet, når det spanske etapeløb Volta a la Comunitat Valenciana begynder onsdag.

- Jeg er virkelig glad og super motiveret for at starte sæsonen godt her i Valencia, lyder det Fuglsang i en pressemeddelelse fra Israel - Premier Tech. Her fortæller den danske stjerne også, at han allerede nu føler sig godt kørende, og han er glad for, hvor stærkt holdet er.

Det er heller ikke uden grund, at Fuglsang tillader sig at være optimistisk, for han har tidligere haft pæn succes i det spanske etapeløb.

To gange har danskeren kørt Volta a la Comunitat Valenciana, og begge er det blevet til fine placeringer. Specielt gik det godt i 2018-udgaven, hvor Fuglsang kørte sig til en samlet podieplacering.

Men danskeren er ikke uden konkurrence i det spanske etapeløb. Slet ikke faktisk, for startlisten er præget af en række topnavne.

Udvalgte favoritter

  • Remco Evenepoel
  • Alejandro Valverde
  • Enric Mas
  • Marc Soler
  • Jakob Fuglsang
  • Vincenzo Nibali

Volta a la Comunitat Valenciana består af fem etaper, hvor fredagens tredje etape ser interessant ud. Her skal feltet over seks bjerge, mens der venter grusunderlag i finalen.

Klassikere og Touren er de store sæsonmål

Tidligere har Fuglsang fortalt, at han i denne sæson prioriterer at starte som lyn og torden, men danskerens store sæsonmål ligger lidt længere fremme.

Fuglsang har selv haft indflydelse på, hvordan løbskalenderen skal se ud i 2022. Det bliver med et fokus på klassikere som Flandern Rundt, Amstel Gold Race, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

- Og så bliver Schweiz Rundt igen et mål, ligesom Tour de France med start i Danmark også gør det. Det bliver ikke klassement, men jeg skal køre efter etapesejre, siger Fuglsang.