Tour de France

Disse 22 hold stiller til start i Tour de France 2022

De 22 hold til årets Tour de France er annonceret, og der er ikke blevet plads til Uno-X-holdet, hvor flere danskere kører.

Danmark får besøg at verdens største cykelløb, når Tour de France begynder i København 1. juli.

Det er nu blevet offentliggjort, hvilke 22 hold der skal køre Tour de France 2022 på de danske veje.

Foruden de 18 World Tour-hold har Alpecin-Fenix og Arkea-Samsic fået en plads, da de er de øverst rangerede på ranglisten over UCI Pro Teams.

Derudover har Tour-organisationen, ASO, inviteret de franske hold B&B Hotels – KTM og Team TotalEnergies.

Det skriver organisationen på Twitter.

Uno-X er ikke udtaget

Det betyder også, at der ikke er blevet plads til det norske danskerhold Uno-X Pro Cycling Team, hvor otte danskere kører. Det havde mange ellers forventet.

Dog er de ikke fortørnede over situationen.

- Vi accepterer fuldt ud beslutningen, og vi er taknemmelige for de invitationer, vi har fået i år. Vi vil fortsætte med at kæmpe, og uanset hvad vi vil snart være at finde i Grand Tours. Vi arbejder langsigtet på dette, skriver holdets CEO Jens Haugland på Twitter.

Tour de France begynder 1. juli 2022 i Danmark. Først køres der en enkeltstart i København. 2. etape går fra Roskilde, over Storebæltsbroen og til Nyborg. 3. etape starter i Vejle og slutter i Sønderborg.

De otte danskere på Uno-X-holdet er Anthon Charming, Niklas Eg, Jonas Gregaard, Lasse Norman Hansen, Jacob Hindsgaul, Morten Hulgaard, Niklas Larsen og William Blume Levy.

Holdet imponerede sidste år med flotte resultater og høje placeringer.